Hirdetés

Divat, dizájn, művészet, illúzió egy helyen – a hágai Virtual Shoe Museum ámulatos Shoe Fantasies/Cipőfantáziák című tárlata érkezik Pécsre, amely június 9-től egész nyáron át látogatható a Pécsi Galériában. 

A kiállítás kurátorai, Liza Snook, a Virtual Shoe Museum alapítója és Amber Aurélie Ambrose flamand cipődizájner, akik a világ szinte minden pontján elkápráztatták már a nézőket cipőikkel.

Közös Cipőfantáziák nevet viselő kiállításuk kifejezetten a LOKART Fesztivál prológjára készült, június 8-án, azaz ma nyílik meg a Pécsi Galériában. A több mint 80 cipőcsoda között látható Zaha Hadid krómozott vinylgumiból és olasz kecske-nappa bőrből készült NOVA című cipője – olvasható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ajánlójában.

A divat és showbusiness világát Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipői reprezentálják.

A kiállító angol, belga, bolgár, holland, izraeli, japán, orosz, olasz és román tervezők mellett, Atalai Zita, Kovács Sára, Melegh Anna és Tóth-Kern Enikő alkotásait is megcsodálhatjuk. A meghökkentő virág- és állatcipők, az absztrakt és post human kompozíciók, az animációsfilmeket, divatshow-kat bemutató videók páratlan élményt nyújtanak, hiszen Liza és Amber verhetetlenek a cipőkben és cipőillúziókban.

[su_box title=”A szervezőkről” style=”glass” box_color=”#e3a7bc” radius=”2″]

„Nő magas sarkúban, veszélyesebb, mint egy töltött fegyver” – vallja Amber Ambrose, aki különleges, „égig érő sarkú” cipőivel vált ismertté a világban. Amber a divat és a művészet határait kutatja, megkérdőjelezi a társadalmi elvárásokat és új univerzumok felfedezésére, új látásmód kialakítására törekszik. Összeköti a művészetet, a divatot, a különböző kultúrákat. Elkötelezett a fenntartható, innovatív technikák és anyagok iránt. Hollandiában és Kínában tanítja az új tervező generációt, de kiállításokat is rendez és előszeretettel dolgozik olyan koncepciókon, amelyek elvarázsolják a nézőket.

Liza Snook 2004-ben hozta létre a VirtualShoeMuseum.com oldalt. Ez egy digitális platform cipőrajongók és szakemberek számára, ahol tervező, szín, típus vagy anyag szerint lehet keresgélni. A honlapon megtalálható a nap cipője, a közelgő kiállítások listája és egy blog. Vagyis minden, ami cipő: hordható darabok, festmények, szobrok, illusztrációk, videók. Az anyagok tekintetében is széles a választék: bőrből, textilből, de medúzából, üvegből, cukorból, vérből, hínárból és még ki tudja, hányféle anyagból készült lábbeliket is találhatunk itt.[/su_box]

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés