26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapHírzónaLebuktak a tolvajok, lopás miatt ülhetnek

Lebuktak a tolvajok, lopás miatt ülhetnek

A Pécsi Járásbíróság 2024. június 13-án elrendelte három nő letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől csoportosan elkövetett kifosztás gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint június 11-én Pécs belvárosában, egy üzletközpont bejáratának közelében magatehetetlen állapotban feküdt az erősen ittas állapotban lévő sértett nő – ismertette a Pécsi Törvényszék közleményében.

A három gyanúsított körbevette a magatehetetlen személyt és táskáját, valamint ruházatát átkutatták azért, hogy értékeit eltulajdonítsák. A nők a kutatás során a sértettől elvették mobiltelefonját és egy dohánycsomagot bontatlan állapotban.

A cselekményt a közterület-felügyelet munkatársai vették észre és bejelentésük alapján egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre. Ezt észlelve a gyanúsítottak az eltulajdonított telefont visszatették a sértett közelébe, azonban a dohányterméket az egyikőjük táskájában találták meg az intézkedő rendőrök, így azt lefoglalták.

A gyanúsítottak közül ketten – vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – büntetett előéletűek, harmadik társukat a bíróság korábban szintén vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátotta.

A három nővel szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, ezért alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményeket követnének el, emiatt a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük érdekében jelentettek be fellebbezést.

Fotó: illusztráció

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő