Hirdetés

A megfelelő bőrápolási rutin kialakítását nem csak a külső szépségért érdemes bevezetni, hanem a bőr egészségének és vitalitásának megőrzéséért is. Nem kell bonyolultnak lennie – néhány egyszerű lépéssel elérheted a ragyogó és egészséges bőrt.

A bőrápolási rutint férfiaknak és nőknek is egyaránt érdemes kialakítani, hiszen ennek köszönhetően leszünk fiatalosak és lehengerlőek még az ötven-hatvanas években is. Számos bőrápolási termék közül választhatsz, amelyben mi nem szeretnénk most állást foglalni, azt viszont ne feledd, hogy ami másnak bejött nem jelenti, hogy neked is megfelelő lesz. Válassz termékeket bőrtípusodnak megfelelően, például egy aknés bőrre érdemes megismerned, hogy mire jó a kannabisz olaj, de egy jó hidratáló is csodákat tehet.

Az arcápolási rutin legfontosabb lépései


1. Tisztítás:


Az alapja minden bőrápolási rutinnak a megfelelő tisztítás. Reggel és este használj arclemosót, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.

2. Tonizálás:


A tonikok segítenek kiegyensúlyozni a bőr pH-értékét és előkészítik a bőrt a következő lépésekre. Válassz alkoholmentes tonikot, hogy elkerüld a kiszáradást.

3. Hidratálás:


Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra. Használj könnyű, olajmentes hidratálót reggel és egy táplálóbbat este. A hidratáló megőrzi a bőr nedvességtartalmát és véd a környezeti hatások ellen.

4. Napvédelem:


A korai arcbőr öregedés 80%-ért a nap általi UV sugárzás a felelős. Fontos, hogy mindig használjunk fényvédőt, amelyet 2-3 óránként kenjünk is újra. Ne feledd, hogy a megfelelő hatást csak akkor éred el, ha elegendő mennyiséget kensz fel az arcodra.

5. Heti egyszeri kényeztetés:


A heti egyszeri mélytisztítás és kényeztetés jót tehet a bőrnek. Használj enyhe bőrradírt vagy maszkot a felesleges szennyeződések eltávolítására és a bőr textúrájának javítására.

Arctípusodnak megfelelően pedig tovább válogathatsz. Zsíros bőr esetén a niacinamid az egyik leghasznosabb szer, míg a CBD olaj a pattanások ellen lehet rendkívül hatásos. Figyelj arra, hogy mindig megbízható forrásból vásárolj, hogy a legjobb minőségű termékeket kapd, mint például a Human Medical olajai.

Az arcápolási rutin kialakítása és elvégzése mindössze pár perc, ne sajnáld a bőrödtől a minőséget!

(x)

Hirdetés