Magyarázkodik a baloldali jelölt az ellenzék széteséséről

Hirdetés

Nagyon erős a pécsi ellenzéki szövetség a baloldal polgármesterjelöltje szerint – legalábbis most ezt mondta Péterffy Attila a Jobbik országgyűlési képviselőjével, Jakab Péterrel tartott sajtótájékoztatón, holott nemrég egy fórumon  arról beszélt, a választások után rögtön szét fog esni a jelenlegi összefogás és a működés is zavaros lesz. 

A baloldal pécsi polgármesterjelöltje, Péterffy Attila egy fórumon vallott nemrég arról, hogy a választások után rögtön felbomlik majd a pécsi ellenzéki szövetség, és zavarok lesznek, fogalma sincs, hogyan fogja a várost vezetni, ha Fidesz-többség lesz.

Az eseményen az egyik résztvevő kérdezte meg, hogy mégis miként vezeti a várost akkor, hogyha az MSZP a DK-val, a Jobbik a Momentummal folyamatosan veszekedik majd és káosz lesz, hiszen mint ismert, a DK helyi elnöke maga is elismerte egy elnökségi ülésről kiszivárgott hangfelvételen, hogy képtelen más pártokkal beszélni.

Péterffy erre azt válaszolta: „Ezt sem tudom kizárni, ha így lesz, akkor azzal a helyzettel kell szembenézni. Ha tartok tőle, akkor mit csináljak?”

Hozzátette: ahogy az új közgyűlés feláll, abban a pillanatban frakciókra fognak bomlani, annak ellenére, hogy jelenleg egy szövetség tagjait képezzük.” Kitért rá, hogy neki a „pártok megígérték”, hogy ügyek mentén politizálnak, de „tarthatok tőle, hogy lesznek zavarok”..

Sajtótájékoztatójukon a jobbikos Jakab Péter szerint meghallgatták a pártok a pécsiek szavát és hasonlóan sok egyéb településhez, itt is megvalósult egy ellenzéki szövetség. Tény azonban az, hogy az LMP egyáltalán nem vesz részt a Gyurcsány-pártokkal való szövetkezésben.

– Ha különböző felfogású emberek képesek megtalálni a közös nevezőt, olyan stabil alapok jöhetnek létre, amik meghatározhatják egy város jövőjét – mondta.

Jakab szerint a kormánypárt rendre fenyegeti, zsarolja a választópolgárokat, és azzal áltatja őket, ha ellenzékit választanak meg, nem állnak majd rendelkezésre források. Ám ez nem igaz, sok ellenzéki polgármester által vezetett település virágzik – ellentétben Péccsel, ahol csődközeli állapotok uralkodnak.

Ezzel szemben tény, hogy a város költségvetése pozitív szaldóval zárt, így nincs csőd.

Péterffy Attila és Jakab Péter

– Szeretném, ha minden pécsi tudná, hogy az ellenzéki szövetség olyan stabil mint még soha – magyarázkodott Péterffy Attila a nyilvánosságra került videó után. – A Fidesz a kampányidőszak hátralévő részét arra próbálja kihasználni, hogy bármiféle bizonytalanságot, bármiféle együtt nem működési részletet próbál meg felnagyítani, előtérbe helyezni.

Cikkünk a pécsi balliberális „értelmiségi” körökből érkező legutóbbi erőszakos fenyegetés és a korábbi életveszélyes fenyegetések miatt szerkesztőségi írásként jelenik meg.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét