Hirdetés

Tavaly november végén jelentették be, hogy Pécsett épít üzemet a dél-koreai Hanon, az autóipar egyik világszinten is meghatározó szereplője. A cég most már a pécsi üzembe keres olyan munkatársakat, akik a toborzást szervezik, a gyár ugyanis csaknem félezer új munkahelyet teremt.

Mint ismert, Pécsett, a Déli Ipari Parkban épít új üzemet a déli-koreai autóipari óriáscég, a Hanon. A mintegy 12 milliárd forintos beruházással megépülő új gyárban több mint 450-en dolgozhatnak, de a szakemberek szerint a Hanon hosszú távra tervez, és további bővítésekre is lehet számítani.

A dél-koreai világcég már gőzerővel dolgozik a pécsi fejlesztés előkészítésén. Olyannyira, hogy a társaság már HR-szakembereket keres a leendő pécsi gyárába. Az ő feladatuk többek között az lesz, hogy kialakítsák az új pécsi gyár teljes szervezeti rendszerét, és egyben levezényeljék a toborzásokat is a pécsi üzembe – azaz a közeljövőben már az állomány keresésére is sor kerül.

Pécsett ultramodern gyárat építenek (Fotók: Bácskai Gergely, szekesfehervar.hu)

A pécsi üzemben egyébként a tervek szerint klímakompresszorokat készítenek, amelyek a Volkswagen, az Audi, a Peugeot, a Ford, a BMW és más nagy gyártók autóiba kerülnek. A pécsi gyár a legmodernebb, Ipar 4.0 megoldásokkal rendelkezik majd, azaz valóban ultramodern üzemet építenek fel a Déli Ipari Parkban.

A Hanon az autóiparban világszinten is komoly tényező: több mint 40 gyára, illetve mérnökközpontja van, világszerte 16.500 dolgozót foglalkoztat. Hazánkban Székesfehérváron működtet üzemet, az ottani tapasztalatok szerint kiemelkedő béreket nyújt, az üzemben kicsi a mozgás, sokan hosszú évek óta ott dolgoznak.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét