24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapKorzóMár félúton járnak a Hold felé a PTE kerékpárosai

Már félúton járnak a Hold felé a PTE kerékpárosai

Nagyon lendületbe jöttek a bringázók: a PTE MoonBike kezdeményezése már félúton jár, azaz az akcióban részt vevők már lebiciklizték a Föld-Hold távolság felét! Ez jelenleg mintegy 163.735 kilométert jelent (július 28-i adatok).

Június 26-án indult el az egészséges életmódra buzdító MoonBike 2020 kampány, amit hatalmas siker övez: hallgatók, munkatársak, egyetemi és vállalati partnerek, öregdiákok és a diaszpórában élő honfitársak, nagykövetségek is közreműködtek abban, hogy alig egy hónap alatt az USA-tól Indián át Ausztráliáig terjedjen a kihívás híre.

A program védnökségét dr. Szabó Tünde sportért felelős és prof. dr. Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár vállalta.

A MoonBike népszerűségét mutatja, hogy támogatását és elismerését fejezte ki David Lappartient is, az Union Cycliste Internationale (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) elnöke.

Együttműködő partner a Magyar Kerékpáros Klub, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Szabadidő Sport Szövetség is, illetve az egyik legrangosabb kerékpárverseny, a Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda. Alumni hallgatóként népszerűsíti a programot a pécsi Bicsák Bence, aki jelenleg hazánk legeredményesebb triatlonversenyzője.

A projektet népszerűsítő videó már közel 7000 embert ért el.

A Volánbusz Zrt. 19 ezer dolgozója körében hirdeti a programot, a Veolia Energia Magyarország Zrt. országos felhívást intézett, és háziversenyt indított cégcsoportján belül. A Pannon Hőerőmű Zrt. is, mint a Veolia-csoport pécsi tagja, szeretné tárgyi nyeremény felajánlásával is támogatni az eseményt.

A MoonBike kihívást magánszemélyeken kívül több mint 60 intézmény, egyesület, cégcsoport népszerűsíti közösségi oldalán, weboldalán. A MoonBike Facebook-bejegyzései 30 ezer emberhez jutottak el, az oldal követőinek száma több mint a kétszeresére emelkedett a kezdetek óta.
Jelenleg 163.735 kilométernél tart a projekt, vagyis közelítenek a kitűzött távolság feléhez.

További információ és csatlakozási lehetőség:
facebook.com/internationalspringbike/

Kiemelt kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő