24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságMár nyomoznak a Tüke Busz 2016 és 2019 közötti gumiabroncs-beszerzései miatt

Már nyomoznak a Tüke Busz 2016 és 2019 közötti gumiabroncs-beszerzései miatt

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás a Tüke Busz Zrt. korábbi gumiabroncs-beszerzési gyakorlata kapcsán – értesült a PécsMa. 

Az önkormányzati cégnél elvégzett átvilágítás nyomán február 23-án Péterffy Attila polgármester azonnali hatállyal visszahívta a Tüke Busz Zrt. igazgatóságának elnökét, és a posztra új vezetőt nevezett ki.

Az átvilágítás dokumentumai alapján a Tüke Busz Zrt. 2016 és 2019 között egy beszerzési láncon keresztül vásárolta meg a helyi járatú buszokhoz szükséges gumiabroncsokat, mindezt oly módon, hogy a Tüke Busz egyik vezető beosztású alkalmazottja, korábbi igazgatósági tagja hozzátartozóinak érdekeltségét hozta helyzetbe a beszerzések során – állt a polgármester akkori közleményében.

Mindez felvetette a hűtlen kezelés gyanúját Péterffy szerint, ezért mentette fel a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói cím használatára feljogosított igazgatósági elnököt.

“Utódjától azt várom, hogy az átvilágítás nyomán megtegye a szükséges jogi és munkáltatói lépéseket” – zárult a közlemény.

Információink szerint mindkét irányba történtek lépések, megszületett a feljelentés is, a nyomozás pedig néhány nappal ezelőtt megkezdődött.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő