Hirdetés

Június 6-ig 2070 kitöltő válaszolt annak az összetett véleménybörzének minden kérdésére, melyekben a Pécsi Vásártér jövőbeni plusz funkcióiról kérdezzük a pécsieket. A beérkezett válaszok feldolgozását június 16-a után kezdik meg – közölte az önkormányzat.

Pécs városfejlesztési tervei újabb szakaszba lépnek, folytatva a Vásárcsarnok és a Mecsek több emblematikus helyszínének sikeres felújításait – áll az önkormányzat június 6-án küldött közleményben. Mint írják, a következő európai uniós fejlesztési ciklushoz kapcsolódóan Pécs továbbra is a lakosság bevonásával tervezi a jövő beruházásait, különös tekintettel a Vásártérre, amely minden pécsi számára különleges helyszín.

„Mindig büszkén írjuk le, hogy Pécs elnyerte az Európai Unió Klímasemleges és Intelligens Városok Missziós címét. A Vásártér átalakítása fontos lépés lesz a város zöld átállásában, miközben tiszteletben kívánjuk tartani a város hagyományait is. Új lehetőségeket szeretnénk teremteni a pécsi közösség számára, amelyeknek köszönhetően még élénkebbé válhat a város élete” – írják.

A közleményben felidézik, hogy a „Vásártér jövője” lakossági véleménybörze célja, hogy minden városlakó megoszthassa véleményét és ötleteit a közösséggel.

A felmérés eredményéről és a folyamat további lépéseiről folyamatosan tájékoztatni fogják a pécsieket – teszik hozzá.

„Köszönjük azoknak, akik időt szántak az igen összetett kérdőív kitöltésére, ezzel is hozzájárulva városfejlesztési folyamatainkhoz. Bízunk benne, hogy a hátralevő időben még sokan élnek a lehetőséggel, ami mindenki számára elérhető a pecsivasar.pvh.hu honlapon” – zárul a közlemény.

Hirdetés