Hirdetés

A május elején átadott, a volt mecseki vidámpark helyén kialakított Meseerdőt gyorsan megkedvelték a pécsiek. Azért, hogy a máshol élők is ízelítőt kapjanak a Meseerdő hangulatából, a Greypixel Geometrics Kft. felajánlásából immár virtuális túrán is bebarangolhatjuk a pécsiek egyik kedvenc mecseki attrakcióját.

– Pécsi székhelyű vállalkozásként mindig fontos szerepet játszott számunkra a pécsiség, illetve szülővárosunk fejlődésének elősegítése. Nagy örömmel olvastuk, hogy a régóta nem működő vidámpark helyére Pécs város egy Meseerdő felépítését tervezi. Számunkra egyértelmű volt, hogy a nehéz gazdasági helyzetben támogatni fogjuk a város ezen kezdeményezését egy virtuális séta szolgáltatás felajánlásával – foglalta össze Kosári Aurél, a Greypixel Geometrics Kft. projektmenedzsere.

A társaság fő tevékenysége köz- és lakó épületek, műemléki épületek, ipari létesítmények 3D felmérése, és felmérési tervdokumentációk készítése mérnökirodák számára. Pécsett dolgoztak egyebek közt a Bazilika, vagy a Cella Septichora felújítását megelőző 3D felmérésen, és tavaly óta a pécsi Fényfesztivál partnereként is dolgoznak, ahol a fesztiválra újonnan bekerülő épületekről, műemléki homlokzatokról készítenek méretarányos 3D modelleket a fény látványtervezők számára. Adta magát, hogy a Meseerdő működtetését is egy hasonló modellel támogassák, ezért készítettek egy virtuális túrát a mecseki attrakcióról.

– A virtuális séták újszerű és egyre népszerűbb médiaformátumok, számos múzeum, látogatóközpont használja ezeket az online térben való népszerűsítéshez. Egy virtuális sétának nem az a célja, hogy az érdeklődő csak a számítógépén vagy okostelefonján keresztül „fedezze fel” a helyszínt, hanem sokkal inkább a személyes látogatásra sarkall. A virtuális sétába könnyen elhelyezhető az összes fontos tudnivaló, információ, képes vagy videós tartalom, amelyeket az adott látogatóközpont közölni szeretne érdeklődőkkel, így készült el a Meseerdő online túrája is – mondta el Kosári Aurél.

A Meseerdőt kialakító Biokom NKft. örömmel vette a pécsi cég felajánlását.

– A Meseerdő fizikai megépítésével párhuzamosan a létesítmény digitális fejlesztését is fontosnak tartjuk. Ennek érdekében hoztuk létre a meseerdo.biokom.hu weboldalt. Itt Pécs meséjét egy hangoskönyvben, Stenczer Béla színművész előadásában hallgathatják meg az érdeklődők. Erre a honlapra került fel a virtuális séta is, amitől azt reméljük, hogy még többen kapnak kedvet ahhoz, hogy személyesen is meglátogassák Pécs újabb gyöngyszemét, a Meseerdőt – mondta el Meixner Barna, a Biokom NKft. ügyvezetője.  

Hirdetés