34 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálFelszámolták a szemétdombot a Fábián Béla utcánál

Felszámolták a szemétdombot a Fábián Béla utcánál

A Fábián Béla utcai buszfordulónál lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget környezetét sokan illegálisan lerakott zöldhulladékkal és építési törmelékkel pakolták teli. A Biokom szakemberei felszámolták a körnéykbelieket régóta zavaró szemétdombot.

A terület önkormányzati képviselője, Siposné Bikali Éva számolt be közösségi oldalán a hírről. Azt írta, lakossági kérésre igyekeztek ugyan rendet tartani a szelektív sziget környezetében, azonban így is nagyon sok panasz érkezett az illegálisan, szabálytalanul lerakott, zöld-, illetve egyéb nem odaillő hulladék miatt.

Így nézett ki az illegális lerakat

Bár korábban térfigyelő kamerát is kihelyeztek, de ez sem riasztotta el az illegálisan hulladékot lerakókat. Ezért kereste meg Siposné a közelmúltban a Biokom üzemeltetési vezetőjét, akivel a sziget megszüntetésében állapodott meg. Ennek eredményeként a városüzemeltetési társaság szakemberei ma reggel elbontották a zöldhulladék kerítését, és elszállították a szelektív edényzetet.

– Indulhat valami közösséget jobban szolgáló kezdeményezés, melyet az ott élőkkel közösen fogunk kitalálni és megvalósítani – írta posztjában a képviselő.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő