Hirdetés

Az utolsó munkafázisoknál tart a Lauber Dezső Sportcsarnok felújítása, így márciusban egy kívül-belül megszépült, a modern kor követelményeinek megfelelő létesítménybe költözhet vissza a város sportélete. Cikksorozatunk utolsó részében mutatjuk meg a szurkolókat talán leginkább foglalkoztató változást.

Szurkolói szemmel az lesz a legnagyobb változás a megújuló Lauberben, hogy műanyag székek kerülnek a lelátóra. Igen, az 1976-os nyitás óta megszokott fapados megoldás már a múlté, hiszen a mostani rekonstrukció során összesen 1800 darab széket szerelnek fel a lelátóra, a katasztrófavédelem kiürítési tervében foglalt engedély 1870 ülőhelyet határoz meg.

– Az E szektorban vannak még állóhelyek is, tehát érdemben nem fog csökkenni a befogadóképesség – mondta el Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója. – A régi engedélyen 2250 ülőhely volt, de abban nagyon szűkre szabottak voltak a helyek, egyre 43 centit számoltak. Most 55 centi lesz a székközéptől székközépig tartó távolság.

A műanyag székek a kék szín három árnyalatában jelennek meg a lelátón – világoskék, középkék és sötétkék. A világos- és a középkék székek mozaikos elrendezésben kerültek fel, a sötétebb árnyalatúak pedig egy extrafunkciót is kaptak.

– Miután az északi és a déli lelátón is négy-négy szektor található, és Pécs is négy betűből áll, ezért a „PÉCS” feliratot raktuk ki – árulta el Máté János. – A sportszervezetekkel és rendszeres használókkal tartottunk több egyeztetést is, és az egyik kérésük ez volt.

A PSN vezetője azt is elárulta, hogy a küzdőtér szintjén is meg akarják majd újítani a székeket. Az eddig használt, elavult, itt-ott töredezett piros műanyag székek helyett sokkal kényelmesebb, és jobban tárolható, egymásba csúsztatható mobil megoldást keresnek. Ez tavasszal még nem, de ősszel a reményei szerint már megvalósulhat.

Hirdetés