14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálMától Pécsett minden este kialszik egy órára a karácsonyi díszkivilágítás

Mától Pécsett minden este kialszik egy órára a karácsonyi díszkivilágítás

Mint arról korábban már beszámoltunk, a pécsi önkormányzat is csatlakozott ahhoz a kedzeményezéshez, mi szerint december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják a karácsonyi kivilágítást. Ez igaz is, de Pécsett még tovább mennek: minden este sötétbe borulnak majd az ünnepi fények 19 és 20 óra között. Ezzel a kormánydöntés ellen tiltakoznak, melyet az iparűzési adó megfelezéséről hoztak.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere a következő közleményt adta ki erről:

Pécs is csatlakozik azokhoz a Szabad Városokhoz, amelyek tiltakoznak a miniszterelnök lépése ellen, amely megfelezve az iparűzési adó mértékét ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

Ennek értelmében Pécsett december 23-án 19 órától egész estére elsötétedik a Széchenyi tér ünnepi díszkivilágítása és a mindenki karácsonyfája, ahogy a Szabad Városok Szövetségének minden településén.

Szeretnénk felhívni a pécsiek figyelmét arra, hogy a vállalkozások megsegítésének álcájába csomagolt döntés azt a forrást vonja el Pécstől, amelyből a város közösségi közlekedést, közvilágítást, kulturális és sporttevékenységeket, útjavításokat és egyéb közösségi célokat finanszíroz.

Pécsett ezért nem csak december 23-án alszanak ki az ünnepi fények, de december 21-e, hétfőtől a rendelkezés visszavonásáig minden este 19 és 20 óra között elsötétedik a Széchenyi téren a díszkivilágítás és a mindenki karácsonyfája.”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő