14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKarácsonyi meglepetés: előbb lett kész a Centrum parkoló, már használható is!

Karácsonyi meglepetés: előbb lett kész a Centrum parkoló, már használható is!

2020. szeptemberében kezdődött el a Centrum-parkoló II. ütemének fejlesztése. A munkálatok miatt a parkoló jelentős részét le kellett zárni, ami megnehezítette a belvárosban közlekedők életét. Az önkormányzat célja az volt, hogy lehetőleg még a karácsonyi ünnepek előtt befejeződjenek a munkák, és a lakosság ebben a forgalmas időszakban ismét birtokba vehesse a központi helyen lévő parkolót.

A munkálatok során a Strabag Építő Kft-vel a felmerült problémákat gyorsan és szakszerűen sikerült megoldani, továbbá a kivitelező nagy létszámú dolgozót és gépparkot vonultatott fel a munkaterületen, így a tervezett határidő előtt be tudta fejezni a parkoló II. ütemének kivitelezését. Az útügyi hatóság segítségével a szükséges forgalomba-helyezési eljárást is rövid idő alatt sikerült lefolytatni, így 54+8 parkolóhellyel bővült a Centrum-parkoló kapacitása, továbbá a Kereskedők Háza előtti területen 5 rakodóhely kapott helyet.

Az új parkolók mellett megvalósult a Jókai út felé vezető új átkötő út is, ami biztosítja a terület gyorsabb megközelítését.

Az II. ütemben további 32 parkolóhely átadása fog még megtörténni az Ifjúsági Ház előtti területen, azonban az épület felújítását végző vállalkozó levonulásáig ezek felvonulási területként funkcionálnak, a forgalomtól elzárva.

A most átadott parkolóhelyek új, aszfaltozott útról közelíthetők meg. A környező járdák új térburkolatot kaptak, jelentősen megnövekedett itt is a zöldfelület aránya, továbbá LED-es közvilágítási rendszert épített ki a kivitelező.

Mint azt közleményben írták, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a tisztelt pécsiek eddig tanúsított türelmét és együttműködését, egyben bízik abban, hogy a karácsony előtti bevásárlást megkönnyíti az újabb parkolóhelyek idő előtti átadása.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő