11 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapPécs AktuálMecseki Srácok: röhejes a Momentum, de nincs min nevetni

Mecseki Srácok: röhejes a Momentum, de nincs min nevetni

Végy néhány fiatalt, kavard meg őket, dobd meg őket egy kis pénzzel, aztán verj át mindenkit, hogy civil vagy, és máris kész az új politikai mozgalmad. Vagyis itt egy újabb röhejes erőlködés – a MecsekiSrácok blog írása.

Valahogy nehezen vette be az ember gyomra, hogy vannak olyan civilek, akik pénzt, energiát nem kímélve, a családi életüket, a barátaikat félretéve képesek hónapokat azzal tölteni, hogy aláírásokat gyűjtsenek egy olyan ügyben, ami – akárhogy is vesszük – politikai döntés. A Momentum lelkes emberei pedig ezt tették – ugye, önként és dalolva, boldogan az olimpia ellen.  És össze is hoztak – elméletileg – 266 ezer aláírást. De nem is ez a lényeg, inkább az, ahogyan most hirtelen a semmiből (ugyan már) előrukkolnak azzal, hogy ők bizony 2018-ban elindulnak a választáson. 
 
Badadumm. 
 
Mert ők csak véletlenül, meg nem is akarták. Aztán itt vannak a szokásos áldumák, hogy „rettenetesen félnek” az emberek, meg nekik olyan a tagságuk, meg annyira nincs pénzük, hogy egyik aktivistájuk ajánlotta fel, hogy kölcsönadja az autóját. 
 
Nem, azzal semmi gond, ha valaki politizál, vagy politikai karriert épít (vagy akar), ahogyan azzal sincs, ha valaki tanár, vagy mérnök és így tovább. A gond azzal van, hogyha nem vállalja fel. Mégis milyen lenne, ha a tanár azt mondaná, most csak kicsit tanítok, egyébként meg nem, meg nehogy kiderüljön, hogy az vagyok. Vagy a mérnök csak nem vállalná fel, hogy ő tervezte a házat, ami ráomlott a családra?
 
Közröhej. 
 
A Momentum pedig ezt csinálta, ami azért is szánalmas, mert a valódi civil szervezetek akcióit is gyanússá teszi. És mégis: ki alkalmazna egy olyan tanárt, aki nem akar tanítani, vagy egy olyan mérnököt, aki nem vállalja a felelősséget? Ki akarna olyan politikusokat, akik civil köntösbe bújva politizálnak? 
 
Vajon miért-e köntös? Egyszerű a válasz: a baloldali liberális oldal így akar – sokadjára – bázist építeni, átmenteni magát. Ott szöszöl a Momentum mögött Haris Éva, a szocialisták háttérembere, megbukott királycsinálója, aki az ultraciki baloldali főpolgármester-jelölt castingolása után dobta be a jegesvödrös ultraciki Falus Ferencet. Tudjuk, milyen sikerrel. Meg ott van még Szabó Pál is, aki akkorát alkotott az MSZP minisztereként, hogy alig emlékszünk rá. 
És eljőve a Momemtum csillaga, hiszen hát kellene valami. VALAMI. 

Legyen tánc, meg univerzális balhé, ahogy azt a két mémmé vált ősszavazó is elmondta: 

Mégis milyen baloldal az, amelyik arról beszél, hogy ő aztán megegyezik mindenben, zálogházmultimilliomos pécsi szocialista ezt még megfejeli azzal, hogy „Budapesten mi zajlik, arról fogalmam sincs”

A nagy politikai túlélő ex-szocialista alpolgármester, Kunszt Márta DK-s pécsi képviselő aztán leszögezi, hogy csak Gyurcsány Fletó lehet az ország vezércsillaga, de erről senki nem beszélt velük. 

Erre fel néhány nap múlva Gyurcsányt azonnal elkezdi ekézni az MSZP-s Botka László miniszterelnökjelölt-jelölt-jelölt (jelöltke), aki előtt nem sokkal még azt találja mondani a fényes múltú MSZP elnöke, hogy „ők összefognak mindenkivel, akivel lehet”. Édes szívem, mondd már meg, hogy mégis kik és kivel?

Nagyon úgy néz ki, hogy baloldalon nemhogy káosz van, meg fogalmatlanság, hanem valójában nem is létezik baloldal, csak marakodókat látni, új és régi huszárokat, akiknek már rég nem számít a baloldaliság, hanem a túlélés, meg némi népszerűség.

Az, hogy az MSZP milyen nevetséges, rozsdás szélkakas, íme egy videó, hogy mennyire nem az elvekről van szó, hiszen a nevetőgörcsös Kunhalmi Ágnes itt még csodálatos dolgokat mond az olimpia megrendezéséről:  Ezt mondta a szoci az olimpiáról – teccikérteni?
Közröhej.
De mit is várjon attól párttól az uccaembere, akinek választási lehetőségként Dopeman nevű mosatlan szájú és -életű sötétséget kínálják fel képviselőnek? A Momentumról pedig mindent elárul, hogy elnökségi tagja lehet egy olyan figura, akiről mindent elárulnak saját mondatai„istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő