31 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálMég több mini álomautót gyártanak majd a Zsolnay-negyedben

Még több mini álomautót gyártanak majd a Zsolnay-negyedben

Bár eddig is a világ legszebb autóinak tökéletes másai gurultak ki a Zsolnay-negyedből, most a világhírű, kézműves autómaketteket gyártó Amalgam Collection pécsi üzeme még tovább bővít, megduplázzák a dolgozói létszámot.

Immáron egy éve kezdte meg a világhírű autómakettjeinek gyártását az angol Amalgam Collection pécsi gyára, de már terjeszkednek is. A lenyűgöző pontosságú, kézzel készült maketteket ezentúl a Zsolnay Negyed egyik üresen álló épületében készítik majd.

Ahhoz, hogy ezek az egyedi „kézműves makettek” elkészülhessenek, élvonalbeli technológiára van szükség. Az egyre inkább háromdimenziós nyomtatással készült alkatrészek azért lehetnek olyan végtelenül hűek az eredetikhez, mert az autógyárak az Amalgam részére minden adatot eljuttatnak az adott autókról.

amalgam, hl06
Hihetetlen precizitás és részletgazdagság

Az új üzemcsarnok ünnepélyes átadóján Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, hogy az Amalgam olyan, világszínvonalú gyártási egységet kíván létrehozni, melyben a Zsolnay márka hírnevéhez méltó módon állítja a technikai innovációt a művészet szolgálatába.

A céget egy nagy puzzle kis darabkájához hasonlította, a teljes kép pedig egyre jobban kirajzolódni látszik, ez Pécs gazdasága.

amalgam, hl01
A dolgozók ismertetik kezük munkáját

A városvezető kiemelte, hogy a jelenlegi, 62 fős létszámot a különböző méretarányú autók leghatékonyabb elkészítése érdekében a cég 2017 végéig 120 főre kívánja bővíteni, ami azt jelenti, hogy a cég hosszú távra szeretne elköteleződni Pécsett.

amalgam, hl02
Ebben a modellben a motorházat is szemügyre vehetjük

Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint a gazdasági fejlődésről leginkább az tesz tanúbizonyságot, ha egy külföldi befektető számos célpont közül pont Magyarországot, azon belül is Pécset választja.

amalgam, hl04
Ebből nem csak az igazit, egy modellt is elfogadna mindenki!

– Nem kizárólag pénzügyi befektetőket keresünk, hiszen az ő esetükben minden a profittól függ – ha van marad, ha nincs vagy fogyni kezd, odébbáll. Pécs szeretne olyan gazdasági partnereket, befektetőket találni, melyekkel hosszú távra tervezhet. Az Amalgam pont ilyen – mondta.

amalgam0
Sandy Copeman, az Amalgam vezérigazgatója egy-egy modellel ajándékozta meg a városvezetőket

Michael Niemas, a vállalat kreatív igazgatója elmondta, felelősséget éreznek a vásárlóik felé, ezért a modelleket a legmodernebb technológiával, a legnagyobb precizitással, a legnagyszerűbb kézműves tecnikával készítik.

amalgam, hl07
Az üzem új részlegének avatása

Az eddigi visszajelzések pozitívak, nagy utat járt be eddig az Amalgam, és jövőre még eggyel tovább lépnek: több mint 500 modellt szeretnének készíteni, az immár 120 fősre bővített alkalmazottakkal.

amalgam, hl03
Csalókák a méretarányok, ez csupán egy kis modell
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő