30 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaMegduplázták Lovasi András büntetését

Megduplázták Lovasi András büntetését

Lovasi 2019-ben ütközött össze egy rendőrautóval. 

600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Lovasi Andrást, a Kispál és a Borz egykori énekesét a Pesti Központi Kerületi Bíróság „maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása” miatt – írja a 24.hu. Emellett két évre eltiltották a közúti vezetéstől.

Tehát megduplázták a korábban rá kiszabott büntetést, hiszen az év elején született ítéletben 225 ezer forintos pénzbüntetés és egyéves eltiltás szerepelt.

Mint ismert, Lovasi 2019. március 27-én összeütközött egy rendőrautóval, emiatt pedig egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak, ekkor megállapították a nyomozás során, hogy a zenész okozta a balesetet.

A balesetben a rendőrautó sofőrjének eltört a kulcscsontja, az orvosszakértő pedig maradandó fogyatékosságot állapított meg nála.

Az ügyészség új körülmény felmerülése miatt kérte a perújítás elrendelését, aminek a bíróság helyt adott: a mostani eljárásban megállapították hogy „a sértett maradandó fogyatékossága minden kétséget kizáróan a baleset következménye”.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a zenész beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a zenész alapvető közlekedési szabályt szegett meg a balesetkor.

Az ítélet nem jogerős.

Korábban írtuk:

https://www.pecsma.hu/top/lovasi-andras-rendorautoval-karambolozott/?highlight=lovasi%20

https://www.pecsma.hu/hirzona/vadat-emeltek-ellene-birosag-ele-allhat-lovasi-andras/?highlight=lovasi%20

https://www.pecsma.hu/hirzona/dontottek-lovasi-balesete-ugyeben-penzbuntetes-es-egy-ev-eltiltas-lehet-a-vege/?highlight=lovasi%20

https://www.pecsma.hu/hirzona/lovasi-bejelentette-megvan-az-itelet-autobalesete-ugyeben/?highlight=lovasi%20

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő