21 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapTOPMegérkezik az 57. Mecsek Rallye!

Megérkezik az 57. Mecsek Rallye!

Június 13-án, csütörtökön a hivatalos tesztte indul el az 57. Mecsek Rallye versenyhétvégéje. A Pécs számára mindig fontos sportesemény előtt ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, hogy beszámoljanak a legfontosabb információkról.

A tavalyi, 56. Mecsek Rallye igen jól sikerült, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a méretes trófea, ami az idei verseny előtti sajtótájékoztatón ott pihent a meghívottak asztalán. Ezt kapta meg a szervezőbizottság, ugyanis 2023 legjobb versenyének választották meg. A cél valami hasonló idén idén is – már a ami szervezést illeti.

Persze a sportértéknél és a jó hangulatnál van valami, ami sokkal fontosabb – a biztonság. Sajnos idén Magyarországon volt már egy halálos kimenetelű rallibalese, így azóta mindneki sokkal óvatosabb. Markó Tibor, a Mecse Rallye sportszakmai vezetője ki is emelte, hogy különösen nagy figyemet fordítanak idén is a biztonságra.

– Azokon a pontokon, ahol a veseny során a szurkolók megközelíthetik a pályát, igyekeztünk úgy kialakítani mindent, hogy valóban közel lehessenek az autóhoz, hiszen ez a sport nem csak a látványról és a hangokróld, de az illatokról is szól – mondta Markó. – Ez azonban azt is jelenti, hogy mindenkit kérünk, annál közelebb ne menjenek a gépekhez verseny közben, ami még szabályos és engedélyezett. Amire a magam és kollégáim nevében büszke vagyok, hogy amióta közünk van a Mecsek Rallye szervezéséhez, még nem volt komoly sérülés. Remélem ezt a sormintát tudjuk továbbvinni idén is.

Az eseményen Pécs polgármestere, Péterffy Attila is köszöntötte a résztvevőket, és kijelentette, Pécs számára nagyon fontos a Mecsek Rallye.

Péterffy Attila büszke rá, hogy Pécs rendre remek házigazdának bizonyul

– Pécs büszke arra, hogy tradicionális otthona a versenynek – szögezte le Péterffy. – A városnak érdeke, hogy erősödjön itt az autósport, és igazi fellegvára legyünk ennek a versenysportnak. Én magam is nagyon szurkolok, hogy ne legyen baleset, de biztos is vagyok abban, hogy ennek érdekében a szervezők mindent meg fognak tenni.

A PSN Zrt. nevében a sportcég vezérigazgatója, Máté János jelentette ki, hogy a munkatársai munkáján nem fog múlni semmi, hiszen a PSN talán legnagyobb szervezőmunkát igénylő rendezvényén, a Mecsek Rallye-n legalább 30 munkatársa tesz meg mindent a három nap során, hogy zökkenőmentes legyen a verseny lebonyolítása.

Az 57. Mecsek Rallye június 13-án, csütörtökön délután veszi kezdetét – igaz akkor még „csak” a hivatalos tesztet tartják meg. Persze az autósport szerelmesei pontosan tudják, az épp olyan látványos tud lenni, mint maga a viadal.

Pénteken már egész nap mennek majd a gyorsasági szakaszok Baranya-szerte, hogy délután 16.15-től a Széchenyi téren elkezdődhessen a hivatalos rajtceremónia. Látnivalóból tehát nem lesz hiány – pénteken éjszaka még különlegs versenyautó kiállítást is meg lehet majd nézni a Centrum parkolóban.

Szombaton a Historic EB és az ORB záró szakasza kerekíti le az idei Mecsek Rallye-t, amelynek eredményhírdetése szombaton délután 5 óra környékén kezdődik majd.

A versennyel kapcsolatos minden fontos információt a Mecsek Rallye hivatalos oldalán lehet megtaláni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő