23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálMegható műsorral, dicsérő szavakkal köszöntötték az idős pécsieket

Megható műsorral, dicsérő szavakkal köszöntötték az idős pécsieket

Az október 1-ei Idősek Világnapja alkalmából a városvezetés többéves hagyományt követve több színvonalas koncertet szervezett a pécsi időseknek, azonban természetesen azokra is gondoltak, akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni a Kodály Központban tartott rendezvénysorozaton. 

Zenés-verses műsorral, pezsgővel, valamint tortával is kedveskedtek a Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézményének (PMJV ISZI) székhelyén egybegyűlteknek a dolgozók, sok idős ember érkezett a Tüzér utcai szociális otthonból az összejövetelre. Az eseményen Őri László alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

– Ünnepi napok ezek, hiszen a héten ünnepeljük az Idősek Világnapját. Amikor ezt a jeles napot ünnepeljük, akkor mi fiatalabbak, akik a munka világában most vesszük ki aktívan szerepünket, köszönetet mondunk a szüleink és a nagyszüleink korosztályának, akik előttünk évtizedekig építették ezt az országos, a várost, a közösséget. A mindennapok rohanó világában is fontos, hogy figyelmet szenteljünk az idősebb generációra, hiszen önök nehéz időszakban álltak helyt. Mikor önök aktívan dolgoztak, a második világháború utáni nagy szegénységben, a 70-es, a 80-as, és a 90-es években, mondhatjuk, hogy nehezebb idők jártak. Akkoriban átalakult a politika, a gazdasági rendszer, sokan váltak munkanélkülivé, bezártak a baranyai bányák, önök mégis kitartottak. Ez a fajta helytállás kellett ahhoz, hogy ma egy ilyen nagyszerű városban élhessünk – mondta el köszöntőjében Őri László, aki nem csak a maga és a városvezetés nevében, de a pécsi polgárok helyett is megköszönte az egybegyűlt idősek és a szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját, köszöntötte őket a jeles napon.

Hozzátette, a jövőben mindent meg szeretne tenni annak érdekében, hogy az időskorúak megkapjanak minden lehetséges eszközt ahhoz, hogy a mindennapjaikat jó környezetben élhessék. Bejelentette, javaslatot tett Vári Attila polgármesterjelöltnél arra, hogy a következő években megnöveljék a házi segítségnyújtó készülékek számát, melyek által egy gombnyomással jelezhetik a szociális dolgozók felé, ha bajba jutottak, segítségre van szükségük. Emellett a házi segítségnyújtó szolgáltatást is kiterjesztenék.

Őri László szerint az egyik legnagyobb probléma az elmagányosodás, amit meg kell oldani 
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő