30 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálSüt a nap, jó a hangulat, vár mindenkit az Őszi Növényvásár!

Süt a nap, jó a hangulat, vár mindenkit az Őszi Növényvásár!

Mint minden évben, Páva Zsolt polgármester ismét kezdeményezte a várossal és a Biokommal közösen a virágvásár megrendezését. Idén is szuper árakon lehet különféle örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, szezonnövényeket vásárolni október 4-én, pénteken 10 és 17 óra között Pécsett, a Kossuth téren, az Őszi Virágvásáron!

A korábbi eseményekhez hasonlóan színes választékkal, nagy területen minden eddiginél több standdal készültek az érdeklődők számára.

A Kossuth téren több kertészeti standot alakítottak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal, több forgalmazó és termelő mutatja be növényanyagát. A polgármesteri standon beszerezhetőek ciprusok, liliomfák, fenyőkülönlegességek, valódi babérok és nagy mennyiségben tulipánhagymák, egyéb gumós dísznövények.

Emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség. A hagyományoknak megfelelően a mediterrán jelleg mellett helyet kapnak a vásáron a fűszernövények, de széles választékot találhat mindenki szezonális virágokból, árvácskákból, krizantémokból is.

– Nyolc évvel ezelőtt, 20 év szünet után, Pécsett újra lett faiskola. Ez egy olyan terület, ahol kimondottan a város számára ültetnek, nevelnek növényeket, és amikor a fák, cserjék elérnek a fejlődésben oda, hogy ki lehet őket ültetni, kihelyezik őket a közterületekre. Mikor elkezdtük ezt a folyamatot, 3 hektárnyi területen nevelkedtek a növények, mára közel 40 hektáron cseperednek városi főkertészünk gondos és szakszerű irányítása alatt. Örvendetes, hogy az évek alatt eljutottunk arra a szintre, hogy nem csak a városi zöldterületeket tudja ellátni a faiskola, de kedvezményes áron eladásra is tudják kínálni a pécsiek számára a szebbnél szebb növényeket – mondta az esemény megnyitóján Páva Zsolt.

Balról jobbra: Páva Zsolt polgármester, Varga Zsanett képviselőjelölt, Kővári János önkormányzati képviselő

Kővári János elmondta, Pécsett komoly hagyománya van a természet és a virágok szeretetének, amit szerinte bizonyítottak, mikor a Tubesért küzdöttek, illetve akkor is, mikor a pécsiek és Pécs környékiek összefogásának hála a havihegyi mandulafa lett az Európai Év Fája.

– A belvárosban, Kertvárosban, Uránvárosban is voltak már többek között virágos pályázatok, amik azért fontosak, mert a mindennapokat is megszépítik amellett, hogy egészséges környezetet teremtenek számunkra – így a képviselő. Hozzátette, a jövő héttől egy hónapos faültetési projekt indul, az Élet Fája projekt keretében 2022 fát fognak elültetni.

A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja a vásárlókat, de a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárusok is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.

Helyszín: Pécs, Kossuth tér

Időpont: 2019. október 4. (péntek) 10–17 óra között.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő