20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaImhof blogot indított, de rács mögött marad

Imhof blogot indított, de rács mögött marad

Meghosszabbította április 26-ig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vesztegetéssel gyanúsított volt gazdasági főigazgatójának előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság pénteken. A gyanúsított pedig blogot indított.


Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a végzés indoka, hogy a 46 éves férfi az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el. Az előzetes letartóztatás azért április 26-ig szól, mert akkor jár le az ügyészség határideje a vádemelésre.

A bíróság Imhof Gábort szeptember 5-én helyezte újra előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség három nappal azelőtt őrizetbe vette készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2010 tavasza óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggésben bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Az NNI január 27-én zárta le a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal adta át a Baranya Megyei Főügyészségnek. Az érintetteket azzal gyanúsítják, hogy bűnszervezetet alkotva csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket, s ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak.

Mint megírtuk, ügyészségi forrásból úgy értesültünk, hogy a vádemelésről nem döntöttek az azóta eltelt idő alatt, hanem újabb 30 nappal meghosszabbították ennek határidejét – vélhetően az ügy bonyolultsága és nagyságrendje miatt volt szükség erre.

Mindeközben a volt főigazgató február 25-én elindított egy blogot is. Az imhof.hu „oldalra kerülnek fel a velem szemben folytatott eljárással kapcsolatos olyan nyilatkozatok,iratok, melyek jól jellemzik az egész folyamatot” – írja a gyanúsított.

Imhof Gábor február közepén adott exkluzív interjút a Pécs TV-nek, amelyet IDE KATTINVA tekinthet meg!

Forrás: MTI

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő