Hirdetés

A program első üteme közel 4,5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg.

A projekt a Pécsi Tudományegyetem Nyár utcai egykori gyermekkórház, illetve a pulmonológia épületeinek felújítását foglalja magába, összesen 2600 négyzetméter alapterületen. A két egységbe a tervek szerint hét kutatócsoport fog beköltözni a PTE lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

Mint írják, a Nyár utcai telephely kiváló bázisként szolgál a már zajló, és a későbbi fejlesztések összefogására. A Digitális Adatelemző és Labor Központ költözik a jövőben több kutatócsoporttal a főépületbe. Egészségügyi és gazdasági adatok elemzésével, másodlagos nyersanyag- és hidrogén-technológia-hasznosítással, valamint intelligens egészségügyi alkalmazásokkal és eljárásokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kutatócsoportok együttesen kapnak itt helyet.

Az egykori pulmonológia épületébe a későbbiekben a Tudásmenedzsment Center költözik be. A korábbi bejárat és lépcsőháztoldalék megszüntetésével új bejárati bővítményt kap keleti irányból. Belsőépítészeti tereiben coworking közösségi irodák nyílhatnak – részletezi a közlemény.

A kivitelezés tavaly novemberben kezdődött, és várhatóan 2023 őszén fejeződik be.

Az építési munkákkal párhuzamosan zajlik a szükséges bútorok, számítástechnikai
eszközök és kutatási eszközök beszerzése.

A kutatócsoportok pedig a tervek szerint 2024-ben vehetik birtokba az elkészült Tudományos és Innovációs Parkot.

Korábbi cikkeink a projektről:

https://www.pecsma.hu/top/a-nyar-utcaban-valosul-meg-az-egyetem-innovacios-parkjanak-elso-uteme/

https://www.pecsma.hu/top/4-milliardot-kapott-a-pte-a-tudomanyos-es-innovacios-park-kialakitasanak-elso-utemere/

Hirdetés