Hirdetés

Megnyílott a város kortárs vizuális művészeti fesztiválja, mely június 25-ig kiállításokkal, szakmai beszélgetésekkel és zenei performanszokkal vár – ráadásul nem egyedül – mindenkit Pécsen.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Galériák, Vizuális Művészeti Centrum szervezésében már várja a művészet iránt érdeklődőket a II. LOKART Fesztivál, melyet Péterffy Attila, Pécs polgármestere nyitott meg június 21-én.

Az eseményen Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője, Thierry Raspail, a LOKART szakmai zsűrielnöke, valamint Fekete Valéria, a Vizuális Művészeti Centrum vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

10 helyszínen – Zsolnay-negyed, Király utcai galériák, Ancora Art Galéria, Művészetek és Irodalom Háza – közel 100 művész vesz részt idén a rendezvényen, melynek témája az illúzió, mely azt erősíti, hogy a képzőművészet mellett más, vizuális és kortárs művészeti alkotások és előadások is megjelenhetnek.

A teljes programsorért kattintsatok ide, a mai eseményeket itt találjátok:

Közben már újra látogatható a Cella Septichora, valamint a LOKART-tal párhuzamosan zajlik a Sétatér Fesztivál, a Mecsek Rallye, szombaton pedig Múzeumok Éjszakája!

Ajánljuk még a Cipőcsodák kiállítás megtekintését is, mely még a LOKART Fesztivál prológjára készült, egész nyáron látogatható, és több mint 80 fantasztikus lábbelit mutat be, többek közt Lady Gaga és Taylor Swift topánkáit:

https://www.pecsma.hu/top/cipocsodak-erkeztek-pecsre-meglestuk-oket/

Fotók: Tóth László

Hirdetés