8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiPécsi egyetemistának is szurkolhatunk az 56. Mecsek Rallye-n

Pécsi egyetemistának is szurkolhatunk az 56. Mecsek Rallye-n

Tóth-Gili Tamás számára nem idegen a rali világa, bár még újoncnak számít a mezőnyben, érdemes figyelni rá!

Édesapja, Tóth-Gili Ferenc a magyar rali egyik legendája volt, a 90-es években az élmezőnyben versenyzett. A PTE ETK hallgatója, egyébként vízilabdázó Tamás a koronavírus-kényszerszünet alatt próbálta ki a ralizást, ami teljesen magával rántotta – olvasható a Mecsek Rallye hivatalos oldalán vele készült interjúban.

A 2023-as Salgó Rallyn is szép eredményeket ért el:

Az idei Mecsek Rallye-val kapcsolatos várakozásairól azt nyilatkozta, újoncnak számít a mezőnyben, az ellenfelei rutinos profik már. Tapasztalatot szeretne gyűjteni és a lehető legjobbat kihozni az egész hétvégéből, hogy jövőre nyerni jöhessen Pécsre.

Mint mondta, az Árpádtetőtől induló ág a kedvence: „az eleje technikás, utána pedig egy igazi bátorságpróba”.

[su_quote]A Ranga László út nagy kihívás, mert szinte állni kell a gázon, és el kell hinni, hogy az autó be fog tudni fordulni az adott kanyarba. Tavaly egy bemelegítő évet teljesítettem, egy 120 lóerős historicos Toyota Corollával, és vezető helyről estünk ki, az autó meghibásodása miatt. Idén egy 220 lóerős Peugeot 208 Rally4-essel indulunk. Ehhez nagyon fel kellett nőni, és ez az a szint, amikor a puszta célba érés is hatalmas dolog. De a mély vízben tanulunk.[/su_quote]

Egyébként a Peugeot festése-dekorációja nagyon hasonló édesapja egykori Audijához:

Fotók: Tóth-Gili Tamás, Tóth-Gili Ferenc Facebook

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő