33 C
Pécs
csütörtök, július 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletMegvan a PMFC „új” vezetőedzője

Megvan a PMFC „új” vezetőedzője

Házon belül oldotta meg az edzőkérdést az NB II.-ben szereplő PMFC együttese, ma ugyanis a csapat bejelentette, hogy klubnál eddig utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozó Kulcsár Árpád veszi át a felnőtt együttes irányítását.

Bő másfél hónapja már, hogy a PMFC menesztette Weitner Ádámot a csapat kispadjáról. A váltáskor Németh Zsolt vette át a gárda irányítását, de a klub már akkor jelezte, hogy csupán ideiglenes jelleggel, ugyanis hosszútávú megoldást keresnek. Németh vezetésével sem lett eredményesebb a csapat, hat meccsen hat pontot gyűjtött, és csupán a Haladás elleni bajnokit tudták megnyerni Ráczék.

Németh megbízatása most véget ért, a klub ugyanis hivatalos oldalán bejelentette, hogy Kulcsár Árpádot nevezte ki vezetőedzőnek. A pro-licenszes szakember játékosként közel kilenc éven át erősítette a PMFC-t, majd a klub NB I.-es kizárást követően főszerepet vállalt a darabjaira hullót klub újjáépítésében. Az utóbbi években utánpótlás szakmai igazgató, és egy időben sportszakmai igazgató is volt a pécsieknél, utóbbi posztjáról másfél éve, épp a szeptemberben menesztett Weitner Ádám érkezése előtt távozott.

Arról egyelőre nem szól a PMFC közleménye, hogy az utánpótlásban végzett munkáját megtartja-e vezetőedzői feladatai mellett, így azt sem lehet még tudni, hogy ha nem, ott ki veszi majd át a szakmai igazgatói posztot. A csapatok az elmúlt másfél hónapban megbízott edzőként vezető Németh Zsolt, úgy tudjuk marad a szakmai stábban és asszisztens edzőként segíti majd az új vezetőedző munkáját.

Kulcsárnak mindenesetre nincsen könnyű dolga, az őszi szezonból még három mérkőzése van hátra a jelenleg 12. helyen álló Pécsnek. Most vasárnap a Budafokot fogadják a pécsiek, aztán még egy szegedi és egy mosonmagyaróvári vendégjáték van hátra Helesfayéknak.

Fotó: PMFC

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő