24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMegvan az idei nyertes: ez lett Pécs Város Bora

Megvan az idei nyertes: ez lett Pécs Város Bora

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének bora tarolt idén.

A Pécs Város Bora versenyre 12 pécsi termelő nevezett 44 palackozott itallal, a borokat 16 tagú szakmai zsűri bírálta el. Az esemény védnöke Péterffy Attila, Pécs polgármestere volt, a zsűri elnöki tisztét pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője töltötte be, Filákovity Dusán pedig nem csak a rendezvény sikeres megvalósításához járult hozzá, de a pécsi borvidék fejlesztését is szívügyeként kezeli. A zsűri munkájában a régió elismert sommelier-i és borász szakemberei vettek részt – foglalta össze a városháza közleményében.

A zsűri négy kategóriában hirdetett győztest, és azok közül választotta ki a Pécs Város Bora fődíjasát.

Pécs Város Topbora 2022-ben a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2019-es Universitas bora lett, amely egyúttal a legjobb vörösbor címet is kiérdemelte.

Pécs Város Bora lett fehér kategóriában a Belward Pincészet 2021-es rajnai rizlingje, a rozé kategóriát a Planina Borház 2021-es rozé bora nyerte meg, és cirfandli kategóriában is ők vitték el a pálmát.

A közönségszavazatok többsége a Gáspár Pincészet 2021-es Pécsi Cirfandli Selection borára érkezett.

A kategóriagyőzteseknek a polgármester személyesen adta át a város díjait a közlemény szerint. A borok hamarosan az erre az alkalomra készült, a díjakra utaló matricával jelennek meg a kiemelt pécsi borkereskedésekben, és a város ezeket ajándékozza majd kiemelt partnereinek.

Íme galériánk, mely a megmérettetésen készült:
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő