20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldMentesítő járatokat indít a MÁV a pápalátogatás miatt: a pécsi vonal is...

Mentesítő járatokat indít a MÁV a pápalátogatás miatt: a pécsi vonal is érintett

A következő napokban, főleg a vasárnapi szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre. 

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV ingyenes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára – közölte a MÁV honlapján.

Mint írják, a rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már ma, április 28-án 12 órától megkezdhetik díjmentes utazásukat Budapestre.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy április 30-án a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre. Az utazás megkönnyebbítése érdekében vasárnap mentesítő – akár több kocsival közlekedő – vonatok, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek.

A rendelkezés a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs, illetve Kaposvár vonalat is érinti:

A 18019-es számú Dombóvár–Pusztaszabolcs közötti személyvonat meghosszabbított útvonalon közlekedik, Pécsről indul 2.55-kor, Dombóváron és Pusztaszabolcson át a Déli pályaudvarig közlekedik, ahová 6.44-kor fut be. Pécs és Pusztaszabolcs között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Dombóvár és Pusztaszabolcs között az eredeti menetrendje szerint közlekedik, Pusztaszabolcstól Iváncsa, Százhalombatta, Érd felső és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

Kaposvárról Dombóvárra személyvonat indul 3.35-kor, ahová 4.04-kor érkezik meg, csak Kaposszentjakab, Nagyberki és Dombóvár alsó állomáson áll meg. Dombóváron a vonatot egyesítik a 18019-es számú Pécsről érkező és a Déli pályaudvarra továbbinduló vonattal.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő