36 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMiért lóg állandóan a neten a gyerek?

Miért lóg állandóan a neten a gyerek?

Gyerek-Terek címmel gyermekjogi hétvégét szervez e hét végén, január 11-én és 12-én Pécsen, a Reggeliben az Emberség Erejével Alapítvány.

Ahogy a program beharangozójában írják: „Az online térben gyakran a gyerekek otthonosabban mozognak, mint maguk a szülők, akiknek feladata lenne megóvni őket. Vajon tisztában vagyunk-e szülőként az online tér veszélyeivel, vagy tudjuk-e egyáltalán, milyen oldalakat használ a gyerekünk? Mi az a cyberbullying? És egyáltalán miért lóg állandóan a neten a gyerek?”

Ezek egészen biztosan olyan kérdések, amiket naponta feltesz magának minden olyan szülő, akinek van internethasználó gyereke és felelősséget érez iránta.

Szombat délután négytől beszélget ezekről a témákról Rimóczi Tamás (Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány), Sabáli Gábor (Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány), Váczi Dorka (Újpedagógia Program) a Reggeliben. Moderátor: Kulcsár Gabriella (PTE ÁJK).

Ezt követően 17.40-től az új köznevelési törvényről, az ezzel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványokról, a szülők jogairól, az alternatív iskolák lehetőségeiről, a szülői aktivitásról beszélget Galambos Attila (Újpedagógia program), Asbóth Márton (TASZ) és Nyirati András (Emberség Erejével), utóbbi moderátorként.

A harmadik, 19.10-kor kezdődő beszélgetés címe: Gyerekkel az egészségügyben. „Igény szerint szeretnéd szoptatni a kisbabádat kórházban? Nem hagynád egyedül az ovisodat az orvosi kezelés alatt? Szeretnéd tudni, hogy mire kell figyelned, amikor aláírod a papírokat az iskolásod műtétéhez? Kell-e szülői beleegyezés, jelenlét egy kamaszkori mentálhigiénés problémánál vagy akár fogászati ellátásnál? Egészségügyi vagy rendőrségi kérdés a droghasználat? Csak néhány téma amiről biztos, hogy beszélünk” – írják az alapítvány oldalán. A beszélgetés résztvevői: Schmidt Erika (EMMA Egyesület), Zeller Judit (TASZ), és moderátorként Dorn Kriszta.

Másnap, vasárnap délelőtt tíztől délután egyig szintén a Reggeliben állomásos játék lesz gyerekeknek gyerekjogokról, érzékenyítő társasokkal, kártyajátékokkal és online játékokkal, valamint rendeznek Pécsi Pagony könyvvásárt is.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő