Milyen területeken alkalmazzák az ipari tisztítószereket?

Hirdetés

Az ipari tisztítószerek felhasználása elsősorban a gyárakban, a munkahelyeken, irodákban, az üzletekben, közösségi terekben és a közintézményekben mindennapos. Miért? Mert ezeken a helyeken is kiemelten fontos, hogy a környezet tiszta és rendezett legyen.

Az ipari tisztítószerek kórokozó-mentességet és tisztaságot biztosítanak

Az ipari tisztítószerek ma már nemcsak a tisztaságot garantálják, hanem az egyes felületek kórokozó mentességét is. Ez a tulajdonságuk az elmúlt évek Covid-járvánnyal terhelt időszakában kulcsfontosságú volt: a láthatatlan, de betegséget okozó kórokozók ellen fel kellett venni a harcot.

A Flornál kapható ipari tisztítószerek intézménytakarításhoz kiválóak: hatékony megoldást jelentettek és jelentenek ma is. Ezek a jó minőségű termékek képesek a legkülönfélébb összetételű szennyeződések eltávolítására, kellemes az illatuk, alacsony habzásúak és gazdaságos a felhasználási koncentrációjuk.

Milyen ipari tisztítószereket különböztetünk meg?

Az ipari tisztítószereknek három fő csoportja van:

  • a lúgos kémhatású ipari tisztítószerek
  • a savas kémhatású ipari tisztítószerek
  • a semleges kémhatású tisztítószerek

A lúgos ipari tisztítószerek zsíroldásra alkalmazhatóak, de olajos szennyeződések eltávolítására is használhatóak, hiszen a lúgok jól oldják az ilyen szennyeződéseket. Eredményesek a lefolyókban ragadt zsír okozta dugulások megszüntetésére is, de figyeljünk arra, hogy a zománcozott és az alumínium felületeket nem célszerű velük kezelni, mert károsíthatja őket.

A savas kémhatású ipari tisztítószerek főként a vízkőoldásban jeleskednek. Azt, hogy milyen területeken lehet alkalmazni őket az egyes termékekben található sav erőssége határozza meg. A gyengébb savtartalommal rendelkezőket lakossági felhasználásra ajánlják, a nagyüzemi felhasználásra szánt ipari tisztítószerek ezeknél lényegesen nagyobb savtartalommal rendelkeznek. Mivel károsítják a márvány- és a mésztartalmú felületeket, így nem alkalmasak azok tisztítására.

A semleges ipari tisztítószerek azonban bármilyen felületen alkalmazhatóak, így érthető, hogy a legtöbb általános tisztítószer ilyen kémhatással rendelkezik.

Fontos kiemelni, hogy a professzionális tisztítószerek nem csak kémhatással operálnak, sőt, sok esetben a kémhatás csak katalizátor, és a valódi munkát a formula egyéb, gondosan tevezett, speciális összetevői végzik el. 

Hol alkalmaznak ipari tisztítószereket?

Az ipari tisztítószereket több – egymástól teljesen eltérő – gazdasági ágazatban is használják: a műszaki cikkeket gyártó cégeknél éppúgy, mint az élelmiszeriparban. Előnyük, hogy nagyméretű kiszerelésben is kaphatóak, így gazdaságosak.

Ezeken a munkaterületeken számos olyan szennyeződés keletkezhet a napi munka során, aminek az eltávolítására nem elegendőek az átlagos tisztítószerek: ezekben az esetekben kizárólag az ipari felhasználásra kifejlesztett tisztítószerek adhatnak megnyugtató megoldást.

Ezek között vannak olyan termékek, amelyek fertőtlenítő hatással is rendelkeznek, miközben ugyanolyan hatékonysággal oldják fel az olajos és zsíros szennyeződéseket.

Használjon Ön is ipari tisztítószereket és vegye fel a harcot a szennyeződésekkel!

(x)

Hirdetés