Hirdetés

Kicsikre és nagyokra is gondolt a teátrum: szeptember 23-án, szombaton mutatják be a Rozsdalovag és a kísértet című gyerekeknek szóló musicalt, majd a Víg özvegy nagyoperettet a felnőtt színházrajongók nagy örömére.

Rozsdalovag délután

A Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában most debütáló zenés táncos mese címszereplője Rozsdalovag, egy újrahasznosított fémlemezekből összerakott figura. Nem szokványos hős, hanem olyan lovag, aki kívülről erősnek tűnik, ám nem mindig bátor, ugyanakkor tele van érzésekkel, és a félősebb gyerekek is tudnak azonosulni vele. A történet arról szól, hogy nem feltétlenül azok az igazi hősök, akik az erejükkel érnek el valamit, ésszel, tudással is lehet boldogulni.

A darab rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Bozsik Yvette. A nagyjából egyórás előadás szeptember 23-án, szombaton délután három órakor kezdődik.

A víg özvegy este

A 2023/2024-es évad őszi szezonját nyitja a közkedvelt három felvonásos nagyoperett, Lehár Ferenc egyik legnagyobb sikerű remekműve, mely majd százhúsz éve járja már diadalútját szerte a világon, Pécsett 22 évvel ezelőtt volt utoljára műsoron. A PNSZ szerint mostanra megérett a társulat a grandiózus munkára, Vidákovics Szláven rendezése pedig minden bizonnyal tartogat a ma emberének szóló vidám, szórakoztató, ám megérintő, elgondolkodtató pillanatokat a szerelmi történet kapcsán.

Az előadást először szombaton este hét órától láthatja a pécsi közönség a nagyszínházban.


A Pécsi Nemzeti Színház műsorán lesz még a következő hetekben a Primadonnák, a Pécsi Balett Lúdas Matyija és Faustja is, az új évad premierjeiről, előadásairól itt írtunk legutóbb:

A szeptember utolsó két hétvégéjét felölelő óriás-programsorolónk (jön a Pécsi Napok, a tanuló- és a bordalfesztivál, tangóünnep, kutatók éjszakája…) pedig itt található:

A következő hétvégén, a Pécsi Harmadik Színház is nagy eseményre készül, szeptember 27-én mutatják be a teátrumról készült kötetet: „előadások, színészek, sztorik és emlékek – azoknak, akik látták a Pécsi Harmadik Színház előadásait, és azoknak is, akik nem”.

És még egy izgalmas eseményt is beharangozunk jó előre: nem mindennapi vendégelőadás érkezik a Bóbita Bábszínházba, egy varázslatos tajvani kesztyűs bábjátékot nézhetünk meg október 6-án.

Fotók: pnsz.hu

Hirdetés