Kezdődhet az új színházi évad!

Több éve hagyomány már, hogy a városvezetők a sajtó jelenlétében vásárolják meg a Pécsi Nemzeti Színházba szóló aktuális bérletüket. Ez pedig azt is jelenti, indul az új 2023/24-es évad!

hirdetés
Uránia Mozi

A sokéves hagyományt követve vásárolták meg bérletüket ma a Pécsi Nemzeti Színház új évadára a városvezetők, Péterffy Attila polgármester, Ruzsa Csaba és Nyőgéri Lajos alpolgármesterek (Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármester korábban már élt a lehetőséggel).

A bérleteket Lipics Zsolt színházigazgató nyújtotta át nekik.

Ezzel a gesztussal arra hívták fel a figyelmet, hogy a pécsi közönség számára még mindig van lehetőség a bérletvásárlásra, illetve néhány nap múlva megkezdődik az évad a teátrumban, ahol bizony most is nagyszerű darabok kerülnek színpadra. Fel is elevenítjük gyorsan a kínálatot!

Mint arról korábban már beszámoltunk, tíz új produkcióval, köztük öt nagyszínházi darabbal készül a Pécsi Nemzeti Színház a 2023/24-es évadra.

  • Szeptemberben mutatják be a nagyszínházban Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjét, valamint a Pécsi Balett Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámáját hozza a színpadra. A kamaratermi produkciók között elsőként egy gyermekeknek szóló musicalt láthat a pécsi kis közönség a Rozsda Lovag és a kísértet címmel.
  • Októberben érkezik Neil Simon Furcsa pár című komédiája, illetve Yasmina Reza Az öröklés istene nevet viselő vígjátéka.
  • Novemberben a Pécsi Balett előadásában a klasszikus Hófehérke és a hét törpe látható mesebalett formájában.
  • Decemberben jön Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája.
  • Februártól játsszák Václav Havel Audiencia című társadalmi szatíráját a Jászai-díjas Füsti Molnár Éva rendezésében. Továbbá rendezőként debütál Lipics Zsolt David Seidler A király beszéde című darabjával, mely óriási filmsiker volt néhány éve.
  • Áprilisában pedig Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját nézhetjük meg.

Emellett a teátrum tizenkét, korábbi évadokban bemutatott produkciót tart műsoron: A Miniszter félrelép, a Chicago, Az üvegcipő, a Teljesen idegenek és az Utánképzés ittas vezetőknek című darabokat.

És lesznek erkélykoncertek is, az első rögtön szeptember 16-án, szombaton 18 órakor lesz a Színház téren.

Ám azt se felejtsük el, szeptember 15. és 18. között 17. alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, ahol idén a legkisebb nézőkre és a nagy tanulságokra fókuszálnak.

További részletek a Pécsi Nemzeti Színház honlapján olvashatók.

Fotók: Körtvélyesi László/PNSZ