20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálÜltetik már a virágpalántákat, hogy nyáron teljes pompájukban díszítsék a várost

Ültetik már a virágpalántákat, hogy nyáron teljes pompájukban díszítsék a várost

A Biokom munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várost több virágzó növénnyel öltöztessék díszbe. Jelenleg is több helyen ültetik ki az egynyári virágpalántákat.

A projekt keretében városszerte közel 30 helyszínen, valamint mintegy 60 közterületi dézsában és két tucat kőtálban több mint 2500 négyzetméternyi felületen ültetnek ki növényeket – számoltak be közleményükben.

„A város kertészei mintegy 8300 darab kész palántát vásároltak, és további 25 000 darabot neveltek fel a csemetekert fóliasátraiban. A pécsi virágszerető lakosság megszokhatta már, hogy ágyásaink rendkívül változatosak.”

A fajták kiválasztása során továbbra is előnyben részesítik a hazai klímát jól viselő, ellenálló magyar nemesítésű fajtákat – írták a közleményben.

Kerülnek az ágyásokba továbbra is díszmángold, díszédesburgonya-fajták, ricinusok, sok
bársonyvirágfajta, rézvirág, petúniák, zsályák számos fajtája, változatos begóniák több fajtaköre, margitvirágok, rózsás meténg, díszcsalán és még sok egyéb más növény.

– A legnagyobb feladatot a virágos csapatnak a jövőben ezen ágyások fenntartási munkái jelentik majd. Rendszeres öntözésről, kapálás-gyomlálásukról kell gondoskodni, egyes fajták esetében virágzásukkor rendszeresen az elvirágzott részek eltávolítása is feladat – mondta el Bozsits Boldizsár, a Biokom NKft. zöldterület-fenntartási vezetője.

– Évek óta a biológiai növényvédelmet preferáljuk, így vegyszeres beavatkozásra rég nem volt szükség. E téren a legfontosabb a növények jó kondícióban tartása. Ennek elsődleges frontvonala már a palántanevelés során kezdődik, majd a megfelelő talajelőkészítés, tápanyagutánpótlás, év közbeni tápoldatozás, rendszeres öntözés rendkívül fontosak. Az idei évben a Szent István téren egy virágos Pécs felirat fotópont is létesül – írták meg a közleményben.

Fotók: Biokom

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő