Hirdetés

Május 18-án, a Kossuth téren ismét az egészséges életmód kerül a fókuszba. A III. Önkormányzati Egészségnapon többek között szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és újraélesztési bemutatóval várják a pécsieket.

Ha május, akkor egészségnap. Idén sem lesz ez másként, szombaton ismét megtelik a Kossuth tér, ahol gazdag programsorral várják a látogatókat 9-16 óra között. A város saját, az egészségmegőrzést fókuszba helyező eseményén ezúttal is fontos szerepet kapnak a kihelyezett szűrővizsgálatok. A „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány szűrőbusszal érkezik a helyszínre, ahol a szájüregi- és bőrrák-szűrést végeznek, lesz még szemnyomás- és testösszetétel-mérés, valamint a tudatos testhasználattal, az úgynevezett Alexander-technikával is megismerkedhetnek a kilátogatók.

A pécsi tüdőgondozó munkatársai is ott lesznek a kitelepülők között. Ők az asztmával és az allergiával kapcsolatos tanácsadással készülnek, ugyanakkor akár a tüdőrákkal, a dohányzásleszokással vagy a COPD-vel – krónikus obstruktív tüdőbetegséggel – kapcsolatos kérdéseinkre is választ kaphatunk tőlük.

A szűrővizsgálatok és tájékoztatók mellett megmérhetjük vércukorszintünket, koleszterinünket és vérnyomásunkat is. Az egészségnap keretében tehát lényegében egy teljes állapotfelmérésen vehetünk részt.

A szervezők mindezeken túl készülnek újraélesztési bemutatóval, és lesz drogprevenciós stand. A Vöröskereszt és a SIPO Patikák mellett pedig képviselni fogja magát több városi cég, a PÉTÁV, a Tettye Forrásház és a Biokom is.

Hirdetés