20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapHírzónaKét éve hatalmas kárt okoztak Magyarországnak orosz hekkerek, de Szijjártóék ezt letagadták

Két éve hatalmas kárt okoztak Magyarországnak orosz hekkerek, de Szijjártóék ezt letagadták

Két éve derült ki, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát. Nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről. A külügyminisztérium és több kormánypárti politikus egyszerűen letagadta, hogy ez megtörtént volna, „kampányhazugságnak” minősítette az erről szóló információt – írja a 444.

Most új dokumentumokat mutatott be a lap, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen, és hogy ez akkor a kormányzat számára is világos volt.

A 444 pécsi származású riportere, Kaufmann Balázs szembesítette Szijjártót az akkori hazugságokkal és a lap állításait bizonyító dokumentummal. A miniszter nem is annyira burkolt fenyegetőzéssel reagált.

A 444 pénteken véleménycikkben is foglalkozott a témával. Plankó Gergő a cikkben többek között azt írja: „A költségvetési adatok 2006-os eltitkolása is súlyos volt. De abban az ügyben hazudni, hogy milyen mértékben van kitéve Magyarország az agresszor Oroszország kibertámadásainak, és hogy milyen alárendeltségi viszonyba került Orbán Viktor kormánya a háborús bűnöket elkövető orosz vezetéssel, egy másik szint. Ez olyasmi, amit nemcsak politikai vitákban lehet még hosszú ideig emlegetni, hanem generációkra határozhatja meg Magyarország sorsát.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő