26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálMinden szurkolóra szükség lesz – indul a harc a feljutásért!

Minden szurkolóra szükség lesz – indul a harc a feljutásért!

A PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabdacsapata ma este, 18 órakor kezdi meg a három nyert meccsig tartó bajnoki döntőt a MAFC ellen hazai pályán, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a PVSK drukkerei már október eleje, a bajnoki rajt óta erre a hétre készültek. A Panthers ugyanis a tavalyi, végül kudarccal záruló B csoportos finálé után a nyáron vett egy nagy levegőt, és úgy futott neki az új szezonnak, hogy ismét megpróbálja kivívni a feljutást.

Ha az évad egészét nézzük, és a számokra támaszkodunk, akkor egyelőre remek úton járnak Halászék. Eddig lejátszott 31 bajnoki meccsükön átlagan ők dobták a legtöbb pontot meccsenként (több mint 95-öt), számszakilag ők kapták a legkevesebbet (2440), és 27 bezsebelt győzelmük is a legjobb a Piros csoportban. Az alapszakaszt épp azelőtt az Újbuda-MAFC előtt nyerték meg, akivel most a fináléban fognak találkozni.

Ez így egyben nagyon szép és jó, azonban nem szabad elhallgatni azt sem, hogy épp a MAFC az a csapat, amelyet – egyedüliként a mezőnyben – még nem tudták megverni a Párducok. Az alapszakaszban Budapesten, és Pécsett is kikapott a PVSK Lakits Adrás együttese ellen, így abban biztosak lehetünk, hogy elképesztően izgalmas döntő kezdődik meg ma este.

A pályaelőny a pécsieké, ami nyilván azért jó, mert ha esetleg mindent eldöntő ötödik meccsre kerülne sor a párharcban, azt a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogják rendezni. A Vasút hazai meccsein a hangulattal persze eddig sem volt gond, most azonban minden eddiginél nagyobb támogatásra lesz szüksége az együttesnek a lelátóról. Nem véletlenül nyilatkozta azt a klub honlapjának jókedvűen Szrecsko Szekulovics vezetőedző, hogy mivel amúgy is május 1. van, senkinek sem lehet kifogás a munka, vagy az iskolai kötelezettség.


Annak fényében pedig még inkább kell majd a lelátói erősítés, hogy a Fót elleni elődöntő utolsó meccsén a pécsiek egyik oszlopa, Bíró Olivér súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, emiatt pedig a mai meccset biztosan kihagyja, de könnyen lehet, hogy a szezonban már egyáltalán nem számíthat játékára a szakmai stáb.

Száz szónak is egy vége: aki szereti Pécsett a kosárlabdát, és újra élvonalban akarja látni a PVSK-t, az a munka ünnepén vegye az irányt este a Lauber Dezső Sportcsarnok felé!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő