Mohácsi kisfiú nyerte a nemzetközi térképrajzversenyt

Hirdetés

Korcsoportjában az első helyezést érte el Emmert Olivér csodálatos munkájával – közölte az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet közösségi oldalán.

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) 1993 óta kétévente rendezi a Barbara Petchenik emlékére alapított gyermekeknek szóló térképrajzversenyt, amelyet minden alkalommal az ICA soros nemzetközi konferenciáján tartanak.

Az ELTE pedig a napokban örömmel tudatta, hogy az idei versenyen magyar győztes is van, a mohácsi Emmert Olivér alkotása, mely az Én Így képzelem… címet viseli, első helyezett lett a 9–12 éves korcsoportban. Íme:

Mint írják, a nemzetközi versenyben 176 térképrajzzal jelentkeztek 32 országból. A 9–12 éves korcsoportban 62 művet állítottak ki. A szavazásban 19 ország és a nemzetközi zsűri vett részt, a tizenegy éves Olivér munkája 40 pontot kapott, őt követte egy kanadai munka 13 ponttal és harmadik helyen végzett egy indiai térképrajz 12 ponttal.

A 2023-as Barbara Petchenik Nemzetközi Kiállítást a dél-afrikai Fokvárosban rendezték, ahol a Magyarország képviseletében benevezett térképrajzokat is megnézhették az érdeklődők.

Kiemelt képünk forrása: ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet Facebook

Hirdetés