Hirdetés

Jön-jön-jön a Mikulás gurulás!

A hagyományokhoz híven idén is végiggurulnak a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület tagjai a városon, hogy apró ajándékaikkal mosolyt csaljanak a gyerekek arcára. A motoros jótevők Pécs több pontján megállnak majd (Budai vámi parkoló, Pécsbánya, pláza, Széchenyi tér), hogy találkozzanak a gyerekekkel, akiket még vasparipáikra is felengednek.

Hangulatképek tavalyról:

A pontos útvonalat, időrendet, találkozási pontokat már pontosította az egyesület, a találkozó a Budai vámnál lévő Tesco áruház parkolójában lesz december 3-án, vasárnap 10.30-tól, a csapat 11.00-kor indul. A következő állomás Pécsbánya (11.15–11.40), majd a Pécs Plaza (12.00–12.30), a csapat 12.45–13.00 körül ér a Széchenyi térre, és a Kozármisleny Élet-esély Autistákat Segítő Egyesületnél zárnak 13.20 körül. (Persze csak megfelelő időjárás esetén tartják meg a rendezvényt.)

A szervezők hangsúlyozzák: az esemény nem csak a felvonulásról szól, minden évben ajándékokat is gyűjtenek a rászoruló családoknak, intézményeknek, hogy mindenki karácsonyfája alá kerülhessen egy kis meglepetés.

A nemes cél érdekében várják tehát a felajánlásokat: játékot, édességet, sportszereket és mindent, aminek egy gyerek örül – de csak olyan dolgok, amiket még lehet használni! A csomagokat az alábbi gyűjtőpontokon lehet leadni:

  • MOTOBOX Motoros Áruház – motorosbolt – Zsolnay V. u. 84.
  • ENDURO Motorosbolt – Tiborc u. 38.
  • RED BARON – Zsolnay V. u. 102.

A rendezvényről itt lehet bővebben olvasni.

Kerékpáros Mikulás felvonulás is lesz!

A szervezők 2013 decembere óta tartják meg hagyományos Mikulás kerékpáros felvonulásukat, ez lesz tehát a jubileumi tizedik alkalom. Az útvonal Kertvárosból a belvárosba halad. Céljuk a bringázás, a sport népszerűsítése, és persze az örömszerzés a gyerekeknek. Hasonlóan a motoros Mikulásokhoz, december 3-án, vasárnap tartják a programot, csak délután, 14.30-kor van gyülekező, az Enyezd utcai játszótérnél, indulás 15 órakor. Megjelenés kerékpárral, mikulásruhában. Azoktól, akik részt vennének a felvonuláson, azt kérik, hozzanak szaloncukrokat vagy más édességet. A cukorosztás a Széchenyi téren lesz a mindenki karácsonyfájánál. Az eseményről itt lehet bővebben olvasni.

Pécsre egyébként már megérkezett a Mikulás, elfoglalta a MárkusZínházban berendezett otthonát, ahol pár hétig vendégeskedik majd.

https://www.pecsma.hu/top/ejjel-erkezik-pecsre-a-mikulas-feltarulnak-szobaja-titkai/
Hirdetés