23 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNemsokára új köntösbe öltözik a Palatinus szálló

Nemsokára új köntösbe öltözik a Palatinus szálló

Teljes, külső és belső felújítás vár Pécs patinás, legnagyobb kapacitású szállodájára. A Palatinus a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció „Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” című pályázaton elnyert forrásból szépül meg.

A szecessziós stílusjegyeket megkapva kap új köntöst a szálloda számos vendégszobája, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai,villamos- és gépészeti hálózatai.

Bővül a Palatinus egy modern konferencia- és rendezvény részleggel, felette parkosított tetőkerttel. Így a tervek szerint közvetlen gyalogos kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé.

Tervezik a wellness részleg bővítését, Pécs első SkyBar teraszának kialakítását. Fontos, hogy ne csak a szállóvendégek, hanem minden pécsi élvezze a szolgáltatásokat.

A Palatinus márkanév alatt nemsokára már két belvárosi szálloda közül is választhatnak a Pécsre érkezők. A szomszédban – a Király utca 3. alatt – már zajlik a Palatinus Boutique Hotel kialakítása.

Ez is részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert forrásból valósul meg. Ennek a kisebb szállodának a tervezett átadása 2021. nyara.

Pécs belvárosában így hamarosan két, minőségében HotelStars 4* besorolású szálloda várja a vendégeket. A tervek szerint összesen 120 vendégszoba és 400 fős nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas infrastruktúra létesül.

A beruházás időtartama alatt a szálloda és a meglévő rendezvényhelyszínek nagy része a tervek szerint folyamatosan üzemelnek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő