26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNemzetközi elitben a pécsi egyetem

Nemzetközi elitben a pécsi egyetem

Két kategóriában is felkerült az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listájára a PTE. Az intézményt a világ 500 legjobb egyetemét összesítő listán a 401-500. helyre sorolták a klinikai orvostudomány, valamint a közegészségügy területén – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Tudományegyetem.

A lista alapja a Web of Science, a 2014–2018 évek publikációival, ehhez nem az egyetemek szolgáltatják az adatokat, tehát objektív szempontok alapján állítják össze a rangsort.

Mint kiderül a közleményből, 2007-től létezik és 2017 óta készítik el ezt a részletesebb, tudományterületi listát, összesen 54 szakterületet rangsorolnak. A publikációs tevékenységeket vizsgálják, súlyozzák, figyelembe véve a közlemények számát, az idézettséget, valamint például az adott szakterületen elérhető díjak számát.

A Pécsi Tudományegyetem 2018-ban már felkerült a klinikai orvostudomány területének 500-as listájára, és tavaly, majd idén is sikerült megőriznie ezt a rangos pozíciót.

Miseta Attila, a PTE rektora a rangsor kapcsán elmondta: „Alig három héttel ezelőtt számol-tunk be a londoni Quacquarelli Symonds rangsorában elért sikeréről egyetemünknek –melyről mi is írtunk –, és máris itt egy újabb megerősítése annak, hogy jó úton járunk. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy van még jónéhány tudományterület, amelyekben szintén jó lenne bekerülni ebbe a szűk elitbe. Ezen fogunk dolgozni a jövőben!” – vetítette előre a rektor.

Képünk forrása: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő