24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNincs megállás, a Holdig tekernek a pécsi egyetemisták!

Nincs megállás, a Holdig tekernek a pécsi egyetemisták!

Nem állnak le a pécsi egyetemisták: miután május elején indulva biciklivel „körbetekerték” a Földet a 40 nap alatt a Föld körül akciójukkal, most magasabbra teszik a lécet és nyolcvan nap alatt a Holdig szeretnének eljutni. Természetesen bárki segíthet nekik, akár pár percnyi tekeréssel is!

A Pécsi Tudományegyetem felhívására 26 nap alatt sikerült lelkes bringásoknak körbetekerni a Földet, azaz megtenni a 40.075 kilométeres távot (az Egyenlítő hosszát). Ezen a sikeren felbuzdulva, tovább népszerűsítve az egészséges életmódot, a testmozgást, a célpont a Hold lett.

A MOON BIKE névre keresztelt kihívás akkor teljesül, ha nyolcvan nap alatt 384.400 kilométert teszünk meg kerékpáron-szobabiciklin. Ez bizony igen komoly távnak ígérkezik, de bárki a világon csatlakozhat a kezdeményezéshez.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet majd csatlakozni. Bármilyen kerékpáros applikáció screenshotját kell a MoonBike2020 oldalra üzenetben, vagy bejegyzésként elküldeni, ami mutatja a kerékpáron megtett távot.

A projekt védnöki szerepét Prof. Dr. Bódis József vállalta el, az egyetem volt rektora, jelenleg felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár. A nyitóesemény pedig június 26-án, pénteken lesz, 10 órakor a Rektori Kabinet előtt, a Vasvári utcában.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő