24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNyomoznak a ZSÖK korábbi szerződési ügyével kapcsolatban

Nyomoznak a ZSÖK korábbi szerződési ügyével kapcsolatban

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. körül – írja a Pécsi Stop. A cég új ügyvezetője, Rózsa Zoltán tett feljelentést májusban a kulturális cég egy korábbi, nagy összegű szerződését illetően.

Vincze Balázst, a ZSÖK előző ügyvezetőjét a közgyűlés 2019 novemberében hívta vissza. Az önkormányzat akkor kiadott egy közleményt, ebben arról írnak, Vincze úgy kötött meg egy bruttó 209 millió forintos szerződést egy pécsi rádiót működtető céggel, hogy nem kérte a pécsi közgyűlés előzetes hozzájárulását.

Vincze Balázs a visszahívását követően azt mondta, joga volt aláírni a kifogásolt szerződést, és bírósági útra tereli az ügyet.

A Vincze helyére kinevezett Rózsa Zoltánt nevezték ki ideiglenes ügyvezetőnek, aki a szerződés miatt idén májusban feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Júniusban a Pécs Aktuál hírportál azt írta, nem nyomoz a rendőrség az ügyben. Ehhez képest a Pécsi Stopnak most a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a nyomozást 2020. május 11-én elrendelték, melyet jelenleg is folytatnak jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Bővebb tájékoztatást azonban, a nyomozás érdekeire hivatkozva, nem adtak az ügyről.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő