23 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolút NőŐk az újév első babái

Ők az újév első babái

A Zalaegerszegen éjfél után 1 perccel született kislány, Blanka lett az első újszülött 2024-ben az országban, az állami intézményekben.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházból maga a 36 éves édesanya mondta el telefonon az MTI-nek, hogy a család második gyermekeként jött a világra Blanka. A kislány 3430 grammos súllyal és 49 centiméterrel, természetes úton született.

Érdekesség, hogy 2023-ban is a zalaegerszegi kórházban jött világra az év első babája.

Budapesten idén egy kisfiú, Donát lett az év első újszülöttje, aki az ÉPC-Honvédkórház tájékoztatása szerint 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel. Donát a család első gyermeke, édesanyja 28 évesen szülte.

A Semmelweis Egyetem (SE) az MTI-vel később közölte, hogy hajnali háromkor egy ikerpár – Bence és Balázs – született az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén. Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel érkeztek első gyermekként a családba. Bence hajnali 3 órakor 1955 grammos súllyal és 43 centiméterrel, Balázs 3 óra 2 perckor 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak – tudatta az SE.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő