25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolút NőOkosbölcsőt álmodott meg egy pár, hogy a szülők is végre pihenhessenek

Okosbölcsőt álmodott meg egy pár, hogy a szülők is végre pihenhessenek

Okosbölcsőt fejlesztett a babák álomba ringatására egy házaspár, hogy segítse a szülők éjszakai alvását. A mesterséges intelligencián alapuló fejlesztés babafigyelő, ringató, mózeskosár és bölcső is egyben – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Radhika Patil, a Cradlewise vállalat elnöke, férjével, Bharath Patillal közösen álmodta meg a speciális bölcsőt első gyerekük születésekor, egy szabadalmazott ringatógépezet, valamint a baba megfigyelésére szolgáló és egy okostelefon-alkalmazáshoz kapcsolódó kamera ötvözésével. A fejlesztést arra is alapozták, hogy egy tanulmány szerint az újdonsült édesanyák átlagosan egy órát veszítenek az éjszakai alvásidejükből, és akár hat évbe is telhet, mire visszaállnak a terhesség előtti alvásmennyiségükre – valószínűleg ez utóbbit jobbnak látták elkerülni.

Radhika Patil szerint a korai észlelés a kulcs: minél előbb észreveszik a szülők, hogy a gyerek ébredezik, annál könnyebb őt visszaaltatni. A mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig a bölcső megjegyzi a baba alvási szokásait, figyeli a légzését, a mozgását, hogy mennyi ringatásra van szüksége a visszaalváshoz – derül ki a cikkből.

A bölcső zenekönyvtárral is rendelkezik.

Az okosbölcsőt kétéves korig lehet használni. Mint kiderül a 24.hu cikkjéből, várhatóan október végén kerül a piacra a különleges ágyikó, az ára pedig 999 dollár lehet, mely 302 ezer forint.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő