Hirdetés
Judo- és ökölvívó-terem, atlétikai- és futsalcsarnok, fedett futófolyosó, egy új, 800 fő befogadására alkalmas fedett lelátó és két műfüves kispálya épül a PVSK Verseny utcai sporttelepén. Bár az eredeti terveknél kicsit később, de idén ősszel minden bizonnyal befejeződik az egyesület centenáriumi infrastruktúra-fejlesztése.

A PVSK-nál az utóbbi évek a fejlesztésekről szóltak, legalábbis ami az infrastruktúrát illeti. Az apropót a sportkör centenáriuma szolgáltatta, 2019-ben ünnepelte az egyesület fennállása századik születésnapját. Abban az évben adták át a Verseny utcában az azóta Szamosi Nándorról elnevezett kosárlabdacsarnokot, a fejlesztés azonban ezt követően még nagyobb lendületet vett.

A majdani futsalcsarnok szerkezete is már áll

Még 2021-ben kezdődött meg ugyanis egy hatalmas beruházás, amely jelenleg is tart a sporttelepen. A régi focistadiont elbontották és új, 800 fős, teljesen fedett lelátó építésébe kezdtek, emellett pedig egy több sportágnak is majd otthonként szolgáló épületegyüttest is elkezdtek felhúzni.

A PVSK ökölvívói is új termet kapnak

A munka azóta is tart, igaz, kis csúszásban vannak a kivitelezéssel. Oszoli Dénes, az építkezés műszaki menedzsere lapunknak azt mondta, jelen állás szerint idén ősszel tudják majd átadni a beruházást. A késlekedés okait firtatva több tényezőt sorolt fel Oszoli, menet közben ugyanis olyan külső körülmények merültek fel, amelyek nem csak a PVSK dolgát, de ország-, sőt Európa-szerte számos beruházás menetét nehezítették meg. A háború, a magasra szökő infláció és az építőanyagok árának drasztikus emelkedése mellett sokszor még azzal is meg kellett küzdeni, hogy olykor egyes építőanyagokból hiány volt, időszakosan sehonnan sem lehetett őket beszerezni.

Itt lesz majd a fedett futófolyosó, a végén egy távolugrógödörrel

Bár az építkezés befejezése még odébb van, azért a területen már egészen szépen kezd kirajzolódni, hogyan is fog festeni a PVSK sporttelepe a beruházás lezárását követően. A külön judo- és ökölvívótermet, futsal- és atlétika csarnokot magába foglaló, összesen közel 4000 négyzetméteres épület már áll, ahogyan a teljesen zárt futófolyosó is. Szintén a helyén áll már az új, 800 fős, 1500 négyzetméteres lelátó, így az összkép már szinte teljes is – persze azért láthatóan még sok-sok munka van az új épületekkel.

Oszoli Dénes arra is emlékeztetett, hogy a beruházás néhány eleme már elkészült, és át is adták, még ha talán sokan nem is feltétlenül kapcsolnák azokat össze egy sportberuházással. A Verseny utca sportteleppel szemközti oldalán épült ugyanis egy új parkoló, ahogyan maga a Verseny utca burkolata is megújult egy jelentős szakaszon. Ezek a fejlesztések is a beruházás keretében történtek – ami pedig a parkolókat illeti, abból lesz még, a majdani fedett futófolyosó mellett már meg is van a helye.

A 800 fős lelátó is már áll

Fotók: Rajnai Richárd

Hirdetés