21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletPatacson is polgárőrök őrzik majd a rendet

Patacson is polgárőrök őrzik majd a rendet

Patacson is polgárőrség vigyáz ezentúl a pécsiekre. Ahogy azt Erb József, a terület önkormányzati képviselője a Pécs TV-nek elmondta, nem ez az első kezdeményezés egy ilyen civil mozgalom létrehozására, ám míg a korábbi próbálkozások nem értek célt, most nagy a hajlandóság, sokan jelezték igényüket egy rendvédelmi testület jelenlétére.

A Pécs TV Híradójában beszélt a pécsi képviselő arról, miért is van szükség egy ilyen civil szerveződésre.

– Alapvetően meglehetősen nagy alapterületű ez a körzet és sok helyen ritkán lakott. A lakosok biztonságérzetét növeli a polgárőrség megléte – mondta.

– Leginkább Kovácstelepet érinti a probléma, hiszen a közvetlenül szomszédságában álló Béke-park szinte vonzza a hajléktalanokat, kábítószereseket. Az egyébként kulturált, családok számára ideális, kirándulásra alkalmas területen jelentős fejlesztéseket tervezünk végrehajtani, fontos, hogy a későbbiekben vigyázzunk is rá, ez pedig csak a rend fenntartásával érhető el – így a képviselő.

Erb szerint a polgárőröknek nem feladatuk a beavatkozás, sokkal inkább a bűnmegelőzés. Legfontosabb eszközük talán a puszta jelenlétük, ami már önmagában növeli a helyiek biztonságérzetét.

– A legfontosabb, hogy a polgárőrség szervezett formában működjön. A nagy távolságok miatt lesznek, akik majd kerékpáron vagy kismotoron közlekednek, gyalogosan csak a Béke-park őrzése a fontos – mondta.

– Mindenki csatlakozhat, akinek ideje engedi, vagy akinek van némi tapasztalata a rendfenntartó szerveknél. Jelentkezni a patacsi művelődési házban lehet – tette hozzá.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő