26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPécs a harmadik legnépszerűbb úti cél a tavaszi hosszú hétvégékre

Pécs a harmadik legnépszerűbb úti cél a tavaszi hosszú hétvégékre

Idén közel esik egymáshoz március 15-e és húsvét. Bár utóbbi talán népszerűbb ünnep, azért a háromnapos hosszú hétvégére is már bőven megindultak a foglalások.

Az utazás népszerűsége ismét a régi, rekordszámú szállodafoglalást regisztrált 2024 januárjában és februárjában egy szabadidős szálláshely-nagykereskedő, az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva náluk 25 százalékkal többen foglaltak a világ összes országából. De hazánkban is élénkül a kereslet, hagyományosan a tavasz első napjaiban indulnak be a belföldi foglalások – írja a Pénzcentrum a Szallas.hu adatai alapján.

A foglalásokat tekintve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban, tavaszra azonban ez megfordult: a Szallas.hu-n eddig megtett foglalások alapján a top belföldi úti cél Eger lett, a főváros visszaszorult a második helyre.

A dobogó harmadik fokán pedig Pécs áll.

A foglalások eloszlása alapján a legnépszerűbb hazai turisztikai régiók a március 15-ei hosszú hétvégén: Észak-Magyarország: minden negyedik foglalás ide szól, Nyugat Dunántúl: 14 százalék, Balaton: 13 százalék.

– Idén közel esik egymáshoz a március 15-i hétvége és húsvét. Azt látjuk, hogy emiatt a belföldi vendégek választanak a kettő közül, és inkább húsvétra érkezik több foglalás mint március 15-ére. Ettől függetlenül az első hosszú hétvége foglaltsága is jól alakul vidéken, véleményünk szerint a legtöbb szállodában 70 százalék feletti kihasználtság várható – mondta el a Pénzcentrum kérdésére Sárvári-Deák Zsófia, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A szakértő hozzátette, a belföldi vendégek körében továbbra is a wellness-gyógyszállodák a leginkább kedveltek a téli-tavaszi időszakban, ez nem változik a hosszú hétvégén sem. A március 15-e alkalmával megrendezett különböző programok országszerte szintén nagy vonzerővel bírnak.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő