A második félidőben gálázott a Panthers

Két alapembere hiányát sem értezte meg a PVSK-Veolia NB I. B-s kosárlabdacsapata, amely a nagyszünet után elintézte a Fótot hazai pályán.

Az már a bajnokság első tíz fordulójában is kiderült, hogy a PVSK nagyon egyben van ebben a szezonban, hiszen egyeteln, Budafok elleni találkozót leszámítva mindannyiszor könnyed győzelmeket aratott – igaz azt az egyet is behúzta végül.

Most már azt is tudjuk, hogy az sem okoz gondot Szrecsko Szekulovics együttesének, ha két alapembere is hiányzik a Panthersnek. A Fót ellen ugyanis sem Halász Ákos, sem az eddig legtöbb percet pályán töltő Németh András nem tudott beöltözni egy vírusos megbetegedés miatt – azonban így is száz pont fölé jutva tudott kiütéses győzelmet aratni a Pécs.

Igaz, az első félidő után még úgy tűnt, izzadós lesz ez a siker, hiszen húsz perc után csupán hét ponttal vezettek Antóniék. A nagyszünet után azonban olyan elsöprő lendülettel érkeztek vissza meccsbe, hogy azzal az ellenfél semmit sem tudott kezdeni. A harmadik negyedet 33-9-re nyerte a remekül játszó PVSK, amely végül közel negyvenet számolt riválisára. A Vasút szurkolóinak külön öröm lehetett, hogy a csapat saját nevelésű fiatal játékosai, Harka Szabolcs, Ravasz Márk és Radó Ádám is jó teljesítménnyel vette ki a részét a gárda szezonbeli tizengyedik bajnoki győzelméből. A PVSK-Veolia ezzel továbbra is veretlenü áll a tabella élén, igaz a két legnehezebb meccse, a MAFC elleni idegenbeli, és a hozzá hasonlóan veretlen Vasas elleni hazai rnagadók még csak most jönnek.

PVSK-Veolia–Phoenix-MT Fót 107-70 (26-17, 20-22, 33-9, 28-22)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 11. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 300 néző.
PVSK-Veolia: MICSOVICS 18/3, Molnár M. 2, ANTÓNI 13, Harka 3/3, HORTI 15/3. Cs.: Plézer 8, BÍRÓ O. 16/9, Frank 2, MOKÁNSZKI 14/9, Radó 9/3, Ravasz 7/3, Lázár. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Phoenix-MT Fót: KINNEY 19, Richter 3, MARKOVICS 13/3, Szabó, Juhos 5. Cs.: Tichov 10, Varga 6, Tóth Z. 8, Békési 3/3, Kékesi 3/3, Bálint. Vezetőedző: Surmann Gábor.

Fotó: PVSK

Hirdetés