Az egykori Domus áruházban lesz a pécsi kaszinó!

A tervek szerint novemberben nyit meg a pécsi kaszinó, a közelmúltban már meg is kezdték a leendő munkatársak toborzását, illetve képzését. 70 új munkahelyet teremt a szórakoztatóközpont, amely 800 négyzetméteres lesz.

Az év elején derült ki, hogy az utolsó előtti magyar kaszinókoncessziós jogot a Treff Klub Kft. nyerte el, és Pécsett nyithat majd ilyen létesítményt. A kiírás szerint a nyertes cég 10 évre kapta meg a kaszinó üzemeltetési jogát. Az államnak fizetendő koncessziós díj évente 112 millió 600 ezer forint.

Az országban a jogszabályok szerint 11 kaszinó nyílhat, ezek közül 9 már működik, az év elején derült ki, Pécsett nyílhat meg a tizedik. Korábban Hévíz, Siófok, Balatonfüred is jelezte, szívesen látná a szórakoztatóegységet, de Pécs lett a befutó.

A cég másik kaszinója Győrben található, a helyi plázában, amely viszont sokkal közelebb található a belvároshoz, mint a pécsi. A társaság Pécsett is belvárosi vagy ahhoz közeli helyet keresett, amely jól megközelíthető és a parkolás is megoldott. Lapunk megkereste a társaságot, ahol közölték, megvan a pécsi kaszinó helyszíne is, egészen pontosan a Bajcsy-Zsilinszky utca 18. szám alatt nyitnak – ez a jelenlegi Domus áruház. A tervezett nyitás időpontja november 15-e, ha ez változna, a cég jelezni fogja.

A társaság közben több hirdetésben megkezdte a leendő pécsi munkatársak toborzását és képzését is. Pécsre krupiékat, kaszinópénztárosokat, informatikust és kamerafigyelőt is keresnek. A cég közölte, 70 fő foglalkoztatásával számolnak a pécsi egységben.

Pécsett egyébként II. kategóriás játékkaszinó létesülhet a jogszabályok szerint. Mint a működtető társaság közölte, 800 négyzetméteres lesz a kaszinó, ebből 400 négyzetmétert foglal el a játéktér, 100 darab pénznyerő automatával, 2 rulettasztallal és 3 kártyaasztallal.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.