Az MSZP-ért kampányol az újabb pécsi „független” jelölt

Csütörtök délután közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP-Párbeszéd programjáról Ujhelyi István, a párt Európa Parlamenti képviselője, és az MSZP-DK-Momentum polgármesterjelöltje, aki magát „függetlennek” nevezi. Mint ismert, Mellár Tamás ugyanígy tett egy éve, és pár héten belül az MSZP-P-frakcióba ült be. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az MSZP-P-frakciószövetség tagja, Mellár Tamás után egy fővárosi cégnél dolgozó középvezető személyében ismét egy olyan jelölt indulhat majd el a választáson, aki ugyan névleg független, de minden szállal az MSZP-hez kötődik, ahogy azt korábban is megírtuk ITT.

A MSZP-DK-Momentum jelöltjét Pécsen alig ismerik, korábban a Pannonpower vezérigazgatója volt, de remek kapcsolatot ápol a baloldallal, ma pedig már nyíltan a szocialista párt mellett kampányolt, és Ujhelyi Istvánnal – aki patkánynak nevezte a kormányt –, az MSZP-P listájának második helyezettjével tartott sajtótájékoztatót. (Mint ismert, a pécsi Tóth Bertalan szerepel a lista első helyén, de állítása szerint nem megy Brüsszelbe.)

Miután a körülbelül 10-12 fős aktivistacsapatot, ahogy ő fogalmazott „kissé spontán” módon maga mögé vezényelte az élő videó kedvéért Ujhelyi István, már el is kezdődhetett a sajtótájékoztató. A politikus azért jött Pécsre, hogy a baloldal jelöltjével közösen ismertessék azt a programot, ami szerintük segíthet a városon.

– Arról beszélgettünk, hogy a következő ciklusban, mikor ő lesz a polgármester, hogyan tud majd megharcolni az európai fejlesztési forrásokért. A javaslatunk az, hogy a következő EU-s fejlesztési ciklusban a magyar önkormányzatok és települések közvetlenül pályázhassanak az európai intézményekhez – mondta, majd hozzátette, Jávor Benedek képviselőtársával egyetértenek abban, hogy a magyar városok így ki tudnak farolni a rossz helyzetükből, melybe szerintük Orbán Viktor miatt kerültek.

Az MSZP-DK-Momentum „független” jelöltje, Péterffy Attila elmondta, szerinte Pécs morális és gazdasági válságban van a mai városvezetés miatt. Általánosságokat mondogatva döcögősen azt mondta, hogy a városvezetést „szakmai alapokra” kell helyezni és a korrupciót visszaszorítani. Előrebocsátotta, amennyiben az októberi választásokkor az ellenzék és a civilek „vissza tudják venni” a város vezetését, első dolguk lesz a magyar kormánnyal tárgyalásokba kezdeni, és az uniós forrásokról beszélnek majd velük, hogy Pécs annak ellenére részesüljön azokból „kerülőágon”, hogy nem fideszesek irányítják.

Péterffy szavaiból az derül ki, hogy számára az üdvözítő az lenne, ha az MSZP vezethetné ismét a várost, hiszen az MSZP-sek irányították korábban Pécset, így csak ők „vehetik vissza”. Az is különös gondolatmenet, hogy ő „civileknek” tartja a szocialistákat is.

Arra a felvetésre, hogy Mellár Tamás, aki szintén az MSZP-P-frakciószövetség tagja, miért nem vett részt a sajtóeseményen, Péterffy Attila azt mondta, hogy egy „másik rendezvényre” kell készülnie, melynek ő a házigazdája. (Ujhelyi pedig nagyon akart erre válaszolni, holott nem őt kérdeztük.)

Igen ám, de köztudott, hogy Mellár szerint Péterffy őt megfenyítette azzal, hogy vigyázzon, mit mond, mert mindent felvesz, Mellár pedig azt állítja az MSZP-DK-Momentum jelöltjéről, hogy alkalmatlan. Az MSZP-s aktivisták, DK-sok bele is szálltak ezért Mellárba, szégyennek nevezve őt, vagy éppen vén demensnek. Péterffy mindenesetre nem ment el Mellár fórumára később, bár a „spontán” érdeklődők átvonultak a szocialista, baloldali rendezvényeknek rendszeresen otthont adó négycsillagos Corso Hotelbe.

Ujhelyiről közismert, hogy a fideszeseket lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó után szabadon jelentette ki a politikus, hogy szerinte patkánykormányzás van Magyarországon.

Hirdetés