Orfű és Pécs polgármestere is azt kéri, nyisson ki nyáron az Orfűi Aquapark

Közös levélben fordult Péterffy Attila pécsi és Füziné Kajdy Zita orfűi polgármester a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójához az Orfűi Aquapark ügyében. Mint ahogy azt lapunk elsőként megírta, az MNV eladná a létesítményt, ezért idén nagy valószínűséggel nem is nyitnak ki. Márpedig a strand sok pécsi kedvence.

Péterffy Attila polgármester közleményben tudatta, hogy az orfűi polgármesterrel közösen arra kérték az MNV vezérigazgatóját, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az idei szezonban kinyithasson az aquapark.

Ahogy írják, a pécsiek egyik kedvenc fürdőjéről van szó, nem mellesleg a turizmusra is nagy hatást gyakorol. Pécs és Baranya idegenforgalma a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt egyébként is jelentős csökkenést fog elszenvedni, a fürdő bezárása csak tovább ronthat a helyzeten.

Lapunknak korábban az MNV vezérigazgatója egyébként úgy nyilatkozott, “a fürdő nyitásának időpontjáról – az akvapark tervezett értékesítésének eredményessége esetén – az új tulajdonos dönthet.” 

hirdetés

Hirdetés