Befektető érkezhet a reptér mellé!

Nőtt a forgalom

Pályázatot írt ki Pécs és Pogány önkormányzata a reptér melletti, mintegy 3 hektáros területre, ahová termelő beruházás települhet. A lépés révén új munkahelyek is születhetnek.

hirdetés

A közgyűlés nyári szünetében két szakbizottság döntött arról a nyílt pályázatról, mely által a pécs-pogányi reptér mellé egy cég költözhetne, amely révén új munkahelyek is születhetnek. A Pécs és Pogány önkormányzatának közös tulajdonában levő, csaknem 3 hektáros (mintegy négy és fél focipályányi) területet eladásra hirdetik meg úgy, hogy oda termelő beruházás települhessen, amelynek tevékenysége illeszkedik a pogányi reptér funkciójához.

Az érintett terület a térkép jobb alsó sarkában

– Pécs minden lehetőséget meg kíván adni az olyan esetleges vállalkozóknak vagy befektetőknek, akik termelő, munkahelyteremtő beruházásban gondolkodnak – hangsúlyozta lapunknak Decsi István, Pécs alpolgármestere.
– Úgy véljük, a Pogány közelében lévő terület alkalmas erre a célra, ezért döntünk arról, hogy nyílt pályáztatással értékesíteni próbáljuk. Abban bízunk, hogy ezen az eljáráson találunk olyan jelentkezőt, aki céljainkkal azonos módon hasznosítja az ingatlant.

A pogányi reptér mellé települhet a befektető

A reptér melletti ingatlanról független értékbecslői vélemény is készült, eszerint a minimális vételára 70 millió forint plusz áfa. A nyílt pályázat során ugyanakkor a vételár mellett előnyt élvez az is, ha a vevő megerősíti, hogy további fejlesztésekre is kész, illetve vannak már hasonló beruházási referenciái.

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért kell hazudni? Miért nem lehet megmondani, hogy a MAGNAUS AIr jön Pécsre Repülőgépet gyártanak. Ezt a sok hülye politikust. Tényleg tönkre teszik a várost teljesen.

Comments are closed.